Vad är botens?

botens är en viktig del av den kristna religiösa praxis, särskilt i den katolska traditionen. Den innebär känslan verklig ånger för synder och acceptera ett lämpligt straff från en bestämd kyrka tjänsteman. Traditionella former av botgöring ingår kroppslig späkning och förnedring, men modern botgöring omfattar normalt mindre extrema straff, såsom bön. Bot tillåter människor att reflektera över sina synder medan de uthärda straffet, så att de kan befrias av en präst. Det finns flera etapper som bot i katolska traditionen. För det första måste botgörarens känna ånger, och vända sig till en präst för att bekänna. Efter bikten avgör prästen ett lämpligt straff, och frikänner de ångerfulla. Ånger och straffet är båda viktiga aspekter, en ångerfull som feigns förkrosselse inte är riktigt sorgsen över att begå synd, att bön eller andra straff ganska meningslös.

Ofta tar straffet i form av ett visst antal Hail Marys eller Our Fathers. En Ave Maria är en kristen bön som används i många traditioner uppmana nåd Mary, Mother of Christ. En Fader vår hänvisar till Gud själv, och det är också känd som Herrens bön eller Pater Noster. Botgörarens kan välja att säga dessa böner i kyrkan, in för att be om tjänster inte sammanträder, eller att han eller hon kan be hemma. Bön kan också åtföljas av en recitation av radband, en traditionell katolsk bön och meditation som sägs under en rad av helig pärlor. Medan säga radband, katoliker också meditera på mysterierna, viktiga teman i den kristna tron.

Påföljden för botgöring kan också innehålla begränsningar som fasta eller bära blygsamma kläder. Dessa straff beslutas vid bedömning av prästen, som gör bedömning på grundval av synd och ibland om historien om botgörarens också. Ett straff kan också justeras för en ångerfull med fysiska begränsningar, till exempel, skulle fasta inte rekommenderas för ångerfull med en historia av ätstörningar.

Många religioner inkluderar någon form av botgöring, så de troende att sona synder som de har begått en del av sin religiösa tro. Traditionen av botgöring erkänner att alla människor begår misstag någon gång, och att dessa misstag bör övervägas och sedan befriad så att botgörarens kan gå vidare. Bot är skilt från andra former av bön och tro, som kan utföras när som helst av de fromma.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.