Vad är arabiska?

arabiska är det femte mest talade språket i världen, med över 200 miljoner människor som talar det som första språk, och mer än 20 miljoner människor som talar det som andraspråk. Det gäller både arameiska och hebreiska, och är den största medlemmen i den semitiska språk gren. Arabiska består av många olika dialekter, varav vissa är ömsesidigt obegripliga. Även om alla vet sina egna regionala dialekt av arabiska, alla arabiska nation har som sitt officiella språk en form av arabiska kallas klassisk eller litterär arabiska. Detta är koranens språk, och anses av de flesta araberna vara det sanna arabiska-samtidigt som de lokala variationer ses som enkla regionala dialekter. Det finns en standardiserad form av arabisk tillåter högtalare drastiskt från olika regioner att kommunicera begripligt, även när deras lokala dialekter inte kan uppfattas av andra. Flesta arabisktalande kan sömlöst växla mellan de regionala dialekt och den klassiska arabiska av de bildade klasserna. Det är svårt att skilja det arabiska språket från den heliga texten av islam, Koranen, och det är ännu svårare att skilja Koranen från arabiska. Inte så länge sedan, många muslimer ansåg även idén att översätta Koranen från arabiska till ett annat språk för att vara orimligt om inte hädisk, medan många moderna muslimer tror att även om en översättning kan prövas, inget annat språk än arabiska kan ett korrekt sätt många av tankarna i texten.

Medan Arabic spelar en stor roll i islam, de flesta muslimer i världen inte har något som närmar sig flytande på arabiska. I stället, de flesta har ett grepp om arabiska kanske bäst jämföras med en historisk katolsk förståelse för latin. Vissa viktiga fraser utantill, med betydelsen lärde inte översatta, och några mindre grad av generalisering till andra fraser kan ske.

Arabiska talas främst i Mellanöstern och norra Afrika, tätt korrelera till spridningen av islam i dessa regioner. Mer än tjugofem länder har arabiska som en av sina nationella språk, däribland Saudiarabien, Irak, Israel, Egypten och Algeriet. Det finns sju huvudgrupper av arabiska. Två av dem, den klassiska arabiska diskuterats tidigare, och en standardiserad form som kallas Modern Standard Arabic, är utbredd användning. De övriga fem talas i olika regioner i den arabisktalande världen.

egyptisk arabiska talas främst i Egypten. Irakisk arabiska talas främst i Irak. Gulf Arabic talas i delar av Irak, Saudiarabien, Kuwait, delar av Syrien, och i hela Persiska viken. Levantine arabiska talas i Libanon, Palestina, delar av Syrien, och delar av Jordan. Maghreb arabiska talas i hela norra Afrika. En distinkta språk, maltesiska, är också en dialekt av arabiska. Det officiella språket i Medelhavet nationen Malta, maltesiska är tekniskt en del av dialekt grupp arabiska Maghreb. Maltesiska är det enda europeiska arabiska dialekt, och är starkt påverkad av de romanska språken i Europa.

The sounds of arabiska är ofta mycket svårt för talare av romanska och germanska språk att lära sig, på grund av deras relativt tung användning av glottals och pharyngeal ljud. Den svalget ljud, gjorde djupt i halsen, ge många västerlänningar en hel del problem när man lär sig arabiska, och är en av de svåraste hinder att övervinna för att lära sig att tala med någon grad av infödda aptitude. Arabiska anses av de flesta vara en av de svåraste språken för en talare av en romans eller germansk språk att lära sig tala.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.