Vad är Xanadu?

Xanadu, även känd som Zanadu eller Shengdu , är en mytisk plats som är förankrad i ett aktuellt område i Inre Mongoliet. Xanadu blev populär som den legendariska ort som nämns i Samuel Taylor Coleridge dikt som den plats där Kublai Khan byggt en jättelik kupol att hänge sig åt varje hans fantasi. Platsen ansågs vara mytiska tills Ruinerna upptäcktes 270 km (168 miles) norr om Peking och nära Dolonnuur staden, i slutet av 20-talet. Xanadu är nu tros ha varit huvudstad i Kublai Khans imperium som grundades någon gång på 13-talet.

Xanadu är nu lite mer än ett stort grönt fält förlängning för hundratals kilometer. Från luften, sammanfattas av tidigare byggnader kan fortfarande ses, men gång på marken, bara skiss av yttervägg som skyddade staden syns nu, och bara om du verkligen letar efter det. Konturen av väggen är täckt med gräs och jord för de flesta av dess längd, och det kan lätt förväxlas med en liten kulle. Det finns nu en låg mur av sten som markerar det område där Kublai Khans palats låg. Den låga mur är faktiskt en rekonstruktion. Arkeologer används stenar och tegelstenar spridda i området för att sätta ihop en kopia av slottet stiftelser som då förstördes över 600 år sedan. Det ursprungliga slottet var cirka 550 kvadratmeter och ockuperade centrum av staden.

Bortsett från väggen, har mycket lite kvar av den magiska platsen historiker menar Xanadu ha. Lokala museer inneha ett järn vattenkokare, samt ritningar och fotografier som visar resterna av gravar och små skulpturer i marmor. Historiker anser också att de har identifierat en primitiv bevattningssystem som användes i området, och anser att en offeraltare var också på plats i Xanadu.

Xanadu är nu en turistområde, men sanningen är att mycket få besökare till området varje år. Regeringen har plan för återställande av en kopia av den ursprungliga Xanadu, men det kommer förmodligen inte stå i stället för den ursprungliga staden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.