Vad är Rulla?

En rulla är en stor rulle av pergament, papyrus, papper eller annat flexibelt skriftligt material som används för att lagra och visa tryckt information. Vid ett tillfälle var rullas den primära metoden för lagring av information, tills codex eller inbunden bok utvecklades. Några exempel på gamla rullar kan ses på museer över hela världen, och rullar fortfarande produceras för mycket specialiserade ändamål, t. ex. judiska religiösa ceremonier. Eftersom rullar är så tätt förknippade med gammal kunskap och skrivna ordet, verkar de ofta som dekorativa motiv i en mängd olika platser. Ordet "bläddra" i sig användes första gången 1405, och den härstammar från en lång rad av ord som alla relaterade till tryckta och valsat material. Märkligt nog, med 1405, hade bläddra till stor del ersatts av codex.

utformades en klassisk bläddra med rullar i varje ände, tillåter människor att vända bläddra till rätt sida. Många rullar ingår byggdes stänger för rullande dem, men rullar kan också manuellt rullas. För att kunna visa en viss sida, skulle folk måste mödosamt rulla bläddrar du till ett område av intresse, rulla upp slack som de gick att hålla rulla från spretande utom kontroll. var känd En kortare version av rullen som rullen. Rullar användes ofta för saker som bokföring och andra administrativa uppgifter, och "rulla" i denna mening lever kvar i det moderna uttrycket "hyra rullar", som refererar till hyrorna som samlats in av en hyresvärd varje månad. Ancient rullar nästan lika fascinerande som rullar, eftersom de innehåller intressanta uppgifter om handel och ekonomi; studera rullar tillåter människor att se hur mycket det kostar, och hur olika situationer har hanterats vid de administrativa myndigheterna. Samtidigt scrollar se propert ut till modern tittare, de var ganska jobbigt att hantera. De var oftast mycket stora, mycket tungrott och svår att använda. Föreställ dig, om du kommer att tvingas rulla igenom varje sida i en bok att leta upp något, snarare än bara snärta till rätt sida, och ni kommer att förstå varför bläddra dog ut när en bättre idé dök upp.

I den judiska samfundet, är rullar som används för viktiga religiösa information, mest klassiskt lagring och visning av Torah i judiska kyrkor. Torah Scrolls ofta upprullad vid högtidliga tillfällen, och de lagras i en speciell låda för skydd. Flera företag tillverkar Torah rullar och annat religiöst material som fortfarande presenteras i bläddra format.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.