Vad är Poldark?

Poldark hänvisar till en serie av tolv historical fiction romaner skrivna av Winston Graham. Romanerna krönika uppgång och fall i öden Ross Poldark, en ibland obestånd gruva ägare som bor i Cornwall i början 19th century. Masterpiece Theater och BBC gjorde böckerna i flera extremt populära serien. En del tyder på att serien var den mest populära produktion någonsin producerat av BBC.

Ross Poldark är en delvis tragisk karaktär, ofta slits mellan tankar överklassen och hans egna sympatier för lidande av gruvarbetare han anställer. Hans samtida se honom ofta som en radikal, och trots att han är mindre bekymrad över att blanda klasser och gifter sig med en gruvarbetare dotter Demelza, hans djupt rotade hat mot George Warleggan, de nyrika uppkomling, driver många av hans handlingar.

är Ross Poldark liknande söndersliten av sin kärlek till Demelza och hans passion för sin kusins fru Elizabeth. Den första romanen Ross Poldark börjar med Ross återvänder hem från den amerikanska revolutionen. Han har ansetts död av sin fästman, Elizabeth, så hon har gått med på att gifta sig med Ross kusin Frances.

Även Poldark försöker vara trogen sin fru, han ofta inte kan uppskatta henne på grund av detta tvångsmässiga kärlek. Faktum hans agerande efter Frances död, orsak Elizabeth snabbt gifta Warleggan.

Även om sådana stora teman förekommer, romaner präglas av många incidenter med gruvarbetare och deras ökande fattigdomen. I vissa fall går Ross vad han kunde för att stödja de fattiga och finner sig själv arresterad för anstiftan till upplopp på en punkt.

Poldark tycktes hålla en viss resonans både för läsarna och för sina tittarsiffror. Graham hade tidigare mest varit känd för sin roman Marnie , som blev en lyckad Hitchcock film. Efter Poldark ökade i popularitet, men var känd Graham för lite annat. är The romaner under en längre tid. De fyra första romaner, Ross Poldark , Demelza , Jeremy Poldark , och Warleggan var skrivna mellan 1945 och 1953.

Publiken ropade på mer Poldark, men inte fått en ny avbetalningskontrakt till 1973. Andra Poldark TV-serien byggde till stor del på Books 5-7, Black Moon , The Four Swans och The Angry Tide

läsare kritiserar ofta den sista TV-serien eftersom den saknade många av de ursprungliga aktörerna, liksom de begåvade Robin Ellis som Ross Poldark. Det handlade också mer med öden Ross och Demelza barn, än med Ross och Demelza, som hade blivit älskade figurer. Det var svårt att kopiera de starka sidorna i de två första serierna.

Men många läsare åtnjuta fullständig serie Poldark böcker. Sista Poldark roman, Bella Poldark skrevs under 2002, mer än femtio år efter skrivandet och publiceringen av den första Poldark roman. Vissa tycker att romaner följande The Angry Tide saknar Tang och spänning för de första sju verk.

Vad tittarna har lovordat särskilt om de första två tv-serien är trohet till böcker. Den första serien krönikorna de första fyra böcker med 16 timslånga episoder. Den andra serien gav 13 episoder till behandling av tre Poldark böcker. Tittarna hade även utomhus bilder av Cornwall, som var talrika. Många också beröm Graham för hans historiskt korrekt i sin behandling av Cornwall och hans skickligt vävda anspelningar på världshistorien där Poldark familjen är ofta intrasslad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.