Vad är Pidgin?

Pidgin är en mycket grundläggande språk som används för att kommunicera mellan kulturer. Det är aldrig det första språket i en högtalare, och det oftast innebär en blandning av ord och begrepp från minst två, och ibland mer, kulturer. Pidgin kännetecknas av att vara enkel och lätt att förstå, även om det kan ibland överraskande vara en utmaning att lära sig att kommunicera tydligt i Pidgin, eftersom det är så enkelt. Många former av pidgin används dagligen över hela världen, och många talar någon form av pidgin, särskilt i etniskt blandade områden i världen.

Ordet i sig är en pidgin ord, som härstammar från det kinesiska uttalet av det engelska ordet "business. " ursprungligen, det hänvisar till "PIDGINENGELSKA", en slang som används för att tala om unik typ av engelska som talades av kinesiska folket när de behandlas med engelsk handel kunder. Över tid, "English" togs bort, och ordet användes allmänt att hänvisa till någon typ av förenklat, blandade språk. En del tror att pidgin som ett kolonialt språk, eftersom pidgin kommunikation ofta uppstod så att kolonisterna kunde kommunicera med indianska samhällen. Men, ursprungsfolk utvecklades också variationer i pidgin att kommunicera mellan varandra, en viktig färdighet när folk talade vitt skilda språk eller dialekter. Generellt sett är pidgin behandlas som en kontakt språk, vilket betyder att det underlättar grundläggande kommunikation och handel, men det kan inte vara en långsiktig lösning på kommunikationsproblemen, eftersom det inte ger utrymme för komplexa begrepp.

Många folk tänker på pidgin som en bruten eller ojämn form av språk. Detta är faktiskt inte fallet. Pidgin språk har högt utvecklade regler så att de är lätta att förstå och lära sig, även om de kan låta konstigt. Till exempel, de flesta meningar i form av föremål, verb, objekt, såsom "du gå butik. " Ytterligare ord kan användas för att förmedla spänd, kanske så man höra "du vattnar trädgården i morgon. " Basic vokaler och ljud används, pidgin och är vanligtvis inte tonspråk.

En pidgin språk kan fungera som en form av lingua franca, eller gemensamt språk, mellan en disparat grupp människor. Använda pidgin eliminerar behovet av översättare, och det ser till att kommunikationen är snabb, eftersom man antar att alla i en region snabbt kan lära pidgin för grundläggande kommunikation. Detta kan vara oerhört viktigt i spända situationer, när människor kan vara förvirrad eller upprörd, utan en chans att söka en översättare för att förklara situationen. I vissa fall uppmuntrar lärande pidgin någon att lära sig ytterligare ett främmande språk för att ytterligare kommunikationsförmåga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.