Vad är Phonics?

Läsa och skriva i alfabetisk språk bero på ljud-symbol korrespondenser, det vill säga förhållandet mellan bokstäver och ljud. En av de viktigaste sätten att låsa upp mysterierna i läsning och skrivning för barn är Phonics, en metod för undervisning som lär dessa korrespondenser och använder dem för att hjälpa elever i båda dessa områden.

På engelska finns det inte en ett-till-ett förhållande mellan ljud och symboler. Varje ljud kan stavas med mer än en symbol eller symbol kluster, och en enda symbol eller symbol kluster kan tyda olika ljud, beroende på sammanhanget. Phonics ger de studerande en statistiskt bra chans att ljuda ut ett ord på ett sätt som antingen matchar vad de vet eller är nära att andra ledtrådar, som bakgrund, kommer att hjälpa dem komma på det.

Phonics program vanligtvis börja med ljud för enskilda bokstäver och sedan lära dem anslutna i ord. Ofta är materialet konstgjorda, med sidor, till exempel tre bokstäver ord som alla har en "kort" ljud, och inget sammanhang eller berättande sammanhang. Ändå kör ihop ljuden för bokstäverna h, en-kort i sammanhanget, eftersom den följs av en konsonant, och t, kommer sannolikt att producera något identiska med eller liknar ett godtagbart uttal för hatt . Observera att vi inte kan göra alltför fina en punkt av många uttal, beroende på regionala skillnader i dialekt. En inlärare som erkänner att ordet hatt motsvarar det du sätta på huvudet och kan uttala det förståeligt när man läser är det bara bra.

Hela språket är namnet på en annan pedagogisk inriktning, där fokus ligger på språket i sitt sammanhang. Studenter är mer sannolikt att bli ombedd att känna igen hela ord i samband med verkliga språkliga situationer, oavsett om skyltning, husgeråd, böcker eller berättelse. De kan också får lägga ner sina tankar så gott de kan, med hjälp av "kreativa" stavning, vilket vanligtvis används som fokus för lektioner i den korrekta stavningen av ord barnet väljer, så att stava lektioner är personliga.

Vissa människor förstår Phonics som en del av hela språket, medan andra människor förstår dem som diametralt pedagogik. Det finns goda skäl att kombinera de två, inklusive explicit undervisning av ljud-motsvarigheterna symbol med möjligheter att se och använda språket i sitt sammanhang. Och det finns goda skäl att låta de studerande att uttrycka sig i skrift innan de är perfekta och sedan visa dem Phonics regler som hjälper andra att förstå sin kommunikation.

Anser att dessa två punkter. För det första är det faktum att vuxna infödda talare som är experter på engelska inte läser fonetiskt, varje ord som ser ord som stannar på en stoppskylt känns igen på deras form och sammanhang, bara de punkter som hela språket gör. För det andra, om inte en vuxen är en exceptionell människa eller har mycket liten anledning att uttrycka sig själv i skrivna ord, han eller hon sannolikt kommer att stava fel ord då och då. Detta inte, och bör inte hålla den vuxna från skriftlig framställning, och detsamma kan sägas om barn. Detta talar för en kombination av Phonics och hela strategier språk som den bästa språkundervisningen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.