Vad är Judaica?

Judaica omfattar all litteratur, religiösa ikoner eller andra objekt som rör den judiska tron. Judendomen är en av världens äldsta religioner. Dess rötter går tillbaka tusentals år och sammanfaller med andra delar av världen imperier, till exempel av egyptierna, assyrierna och babylonierna.

grunddragen i judendomen inkluderar en tro på en Gud som skapade universum, himlen och jord, och som är aktiv i historien om mannen. Gud avkunnats lagar till en befriare av det judiska folket, Moses, inklusive koder för kost, kläder, gudstjänst och civilt beteende. Dessa lagar är etiska dagliga liv för en uppmärksam Judisk. Eftersom judendomen är en så gammal religion, det finns mängder skrivit om dess historia, traditioner, helgdagar och ceremonier. Alla dessa skrifter kan kallas Judaica. Huvudsak något om judisk tro eller livsstil kan hamna i "Judaica" kategori, från de gamla bönböcker och menorahs hör till mor-och farföräldrar, till affischer för påsk måltid vid kosher-restauranger.

Judaica täcker ett brett spektrum av material, och en del människor samlar på det, antingen för religiösa ändamål eller som en hobby. Film affischer eller urklippen tryck från tidigt 20th century judisk-gjort filmer är populära, liksom judiska tidningar från den tiden. Recept är en populär kategori Judaica för familjer. De flesta judiska familjer skatt familjen arv och tull, och recept som kom från "det gamla landet" för många år sedan bilda en länk med detta arv. Mödrar, döttrar, mostrar och kusiner delar recept på mat som de älskar att ha varit en del av familjen firandet i år.

Judaica finns tillgänglig på Internet, i bokhandeln, på gården försäljning-helst någon judisk kan ha något till försäljning. Någon funderar på att samla Judaica kanske vill börja med att samla recept eller andra objekt i en viss kategori, såsom menorahs eller Seder plattor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.