Vem var Odysseus?

Odysseus, som även är känd som Odysseus, är hjälten i den episka dikten Odysséen, som beror på skalden Homeros. Odysseus spelar också en viktig roll i Homeros andra berömda dikt Iliaden. Känd som Odysseus den listiga, är hjälten touted för hans förmåga att glida ur svåra situationer med hjälp av sin kvickhet. I själva verket är hans förmåga att fundersamt smyga sig ut ur fångenskapen, förföra ont och lura döden representerade i tio actionfyllda år som han spenderar försöker komma hem efter det trojanska kriget. Förutom att det är ganska listig och en talangfull kämpe, är Odysseus också kungen av Ithaca, en grekisk ö. Det finns en debatt om hennes härstamning. Del människor tror att Odysseus är son till Laertes och Anticlea. Men i den tragedi av Ifigenia i Aulis, är Sysiphus namn som sin far. Hans fru är Penelope, och tillsammans har de en son som heter Telemakhos.

Även om Odysseus är gift med Penelope, var det väl känt att han var först en friare till sin kusin, Helena av Troja. Helen var känd för sin enastående skönhet. Hon hade så många friare, faktiskt, att hennes far fruktade vrede hennes avslog friare i det fall att hon valde en man. Odysseus löste detta problem genom att låta varje friare avlägga ed att försvara Helen valt make. När friarna, inklusive Odysseus, tog denna ed, valde Helen Menelaus. Efteråt valde Odysseus Penelope som hans kompis.

Det var bortförande av Helen från Paris som startade det trojanska kriget. När hon togs, kallades Menelaus om alla friarna att hjälpa honom återta sitt. Det är på grund av att Helen känt är att ha haft "det ansikte som startat ett tusen skepp. " Det var tack vare hennes stora skönhet att hon hade dessa ägnat friare framöver, tillsammans med hennes utvalde make, till hennes räddning. Som Odysseus var en medlem i den här truppen, lämnade han Penelope med sin unge son att strida tillsammans Menelaos.

Odysseus var en nyckelperson i det trojanska kriget. Det är dock vad som hände efter det krig som han är mest känd för. På sin resa hem, avleddes han många gånger om. Under denna resa fick han ta itu med en monstruös Cyclops, en drogad besättning, förtrollande kvinnor och osäkra vatten, för att nämna några av hans prövningar. När han kom hem till Ithaka, men han hade ännu ett slag att utkämpa. Hans hustru Penelope var under belägring av friarna som var efter hans rike. Med hjälp av intelligens och dölja råder Odysseus en gång och reseats sig som kung av Ithaka.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.