Vem var Broder Tuck?

Broder Tuck är en anses vara en viktig medlem av Robin Hood's legendariska bandet av fredlösa. Även om det inte nämns i de tidigaste bevarade berättelser, har munken blivit en integrerad del av Robin Hood Lore. Han ofta framställs som en karaktär kärleksfull människa som inte kunde överleva den tuffa och regler för livet i ett kloster.

Införandet av Broder Tuck i den historiska legender är svårt, eftersom den tidsperiod om Robin Hood tros tiden före ankomsten av munkarna i England. Endast en överlevande ballad of Robin Hood nämner munken. I Robin Hood och Curtal Friar , inte Robin strid med honom tills munken kallelse vilda hundar att hjälpa honom att parera Robin fredlösa. Vid ett dödläge, inbjuder Robin honom i bandet. I senare berättelser införs Will Scarlet Broder Tuck i Robin när bandet gör en bard rädda sin käresta och behöver en religiös man att gifta sig med dem.

Broder Tuck tros ha sitt ursprung som Marian, som en del av traditionell May Day festivaler. May Day spelar från 1475 och 1560 berättar en historia så mycket som Robin Hood och Curtal Friar , där Tuck har kastats ut från sin begäran om brist på respekt. Han är en älskare av mat och dryck, och ansluter sig till bandet för att bli deras präst.

I den ursprungliga berättelsen och många efterföljande versionerna, Robin och Tuck engagera sig i en kamp om förståndet. Vanligtvis genom hot eller bedrägeri, till Robin styrkor Tuck bära honom över en flod. Dessa berättelser nästan alltid sluta med munken gungade Robin i vattnet, ofta resulterar i en swordfight. Denna tradition leder till två olika versioner av karaktär: den lata, ale-quaffing, komisk Tuck, och arga, upproriska mästare Swordsman.

kanske på grund av uppkomst som första maj tecken, är Broder Tuck ibland beskrivs i förhållande till Marian. Ofta är han hennes kaplan eller lång tid biktfader, och ibland han är avgörande för att hjälpa Marian fly till Sherwood. I vissa versioner är Tuck uppmanas att gifta sig Robin och Marian.

Karaktären ofta fungerar som en länk mellan fredlös bandet och omvärlden. Medan han framställs ofta som lever med de laglösa, finns också tolkningar som visar Broder Tuck upprätthålla en kyrka i de fattiga byarna kring Sherwoodskogen. Genom att upprätthålla en respektabel position i städerna, är denna version av munken kunna inhämta information om Robins nemesis sheriffen av Nottingham, och hjälpa till att upptäcka eventuella tomter de onda sheriffen kan bilda.

Eftersom han inte in berättelser förrän århundraden efter den ursprungliga ballader av Robin Hood, förblir Tuck en skum figur öppet för tolkning. De flesta författare har använt honom som de finner lämpligt, att ytterligare tomt utveckling och ger inblick i andra tecken. Till skillnad mot Robin Hood och Will Scarlet, finns det inga belägg för att en historisk Broder Tuck fanns. Ändå är munken ingår i nästan varje modern anpassning av Robin Hood legenden, och har en fast plats i Lore of The Outlaws of Sherwood.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.