Vem är Nancy Drew?

Nancy Drew är den fiktiva stjärna eponymous Nancy Drew bokserier. Hon karaktäriseras som en blåögd, Titian hår tonåriga detektiv med förkärlek för detektivarbete, och är bosatt i den övre medelklassen staden Riverside Heights. The Nancy Drew böcker har varit i tryck sedan 1930-talet, vilket gör den till en av de längsta bokserien skall offentliggöras. Tecknet i sig har förändrats genom decennierna, även om den grundläggande förutsättningen för en ung flicka lösa mysterier och brott förblir densamma. I de första böckerna som fanns på 1930-talet, Nancy Drew var sexton år gammal och uppenbart välmående. Hon var också något befallande och hänsynslös, och även transporteras och används en pistol. Detta ändrades senare så att de passar nu standard mögel i Nancy Drew som en mer typisk, om än fortfarande ganska privilegierad, arton år gammal amerikansk tjej.

Nancy Drew har två bästa vänner, något boy-crazy Bess Marvin och tomboyish George Fayne, och en pojkvän Ned Nickerson. Hon bor med sin far, en advokat vid namn Carson Drew, och en hushållerska, Hannah Gruen, som är en sorts modersgestalt i hennes liv. är The Nancy Drew böcker hela krediteras ett författaren Carolyn Keene. Carolyn Keene själv, är dock påhittad. Böckerna var avsedda för det första, men inte skriven av Edward Stratemeyersyndikatet 1930. Stratemeyersyndikatet skrev ett utkast, men själva skrivandet av den första romanen gjordes av Mildred Benson. Stratemeyersyndikatet dotter, Harriet Adams, redigerade arbetet. Det framkom senare att Mildred Benson skrev de första 22 böckerna i den ursprungliga serien.

Från 1930 till 1950, anställdes spökskrivares röster till hantverksföretag i Nancy Drew berättelser under det redaktionella tillsyn av Harriet Adams. Från 1950-talet till 1970-talet, började Adams skriva böckerna själv. Hon skrev om också den tidigare romaner, för att rensa det i vissa rasistiska känslor och att rationalisera serien. Från 1970 till sin sista titel under 2003 var spökskrivares röster åter välkomna ombord.

För närvarande, Nancy Drew nu bara kommer ut i tryckt form via en ny grafisk roman serie publicerad av Papercutz. Videospel, filmer och TV-program baserade på böcker har släppts, med begränsad framgång.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.