Vem är Don Quijote?

Don Quijote de la Mancha är en roman skriven i två delar av 17th century spansk romanförfattare, Miguel de Cervantes Saavedra, ofta bara kallad Cervantes. Don Quijote är, på sätt och vis en illusion anti-hjälte, som efter att ha läst många böcker om riddare, bestämmer sig för att vara en riddare och praxis sant ridderliga mål.

Don Quijote är nästan alltid illusion, särskilt i hans kärlek till Dulcinea, en bondhustru han tror är faktiskt en prinsessa. Don Quijote är också tillsammans med sin straight man Sancho, som är en arbetare.

På ytan använder Cervantes Don Quijote att representera orealistiska idealism. Quijote nästan alltid misslyckas i sitt uppdrag och frasen "slåss mot väderkvarnar" härstammar från boken. Han tänker sig en värld som inte överensstämmer med den verkliga, och blir föremål för munterhet och ibland synd.

Don Quijote ofta även bedragna Sancho att tro på en värld av riddare och trolleri, men det är en uppriktig form av dubbelspel. Quijote vill desperat att tro på hans fantasivärld, så mycket att han ger upp komfort av sitt liv i jakten på en unwinnable Quest. Den andra delen avslutas med Don Quijote död, och detta är ett intressant uttalande av Cervantes. Till Cervantes, är de gamla dagar ridderliga beteende dör snabbt också. Endast bedragna kan fortfarande tror på dem. På detta sätt Don Quijote tolkas som ett mycket viktigt arbete av europeisk litteratur, eftersom det gör en sådan konkret förklaring av vad som händer med saker som en gång betraktades som romantisk och nu bara fantasier i närheten av idioter.

Trots grov underlåtenhet att fullgöra någon av sina uppdrag, och ofta hans otroligt orätta handlingar, Don Quijote är något likeable. Han är en ganska Embraceable idiot vars övertygelser leda honom till konstant feltolkningar. Men hans envishet i anläggningen till ideal romantik och hjältarnas är något vackert.

har karaktär av Don Quijote ytterligare anammat den amerikanska musikalen Man La Mancha , som blev en populär film 1972. Mr Rogers är ihågkommen för sin tv-show, där han hade en sympatisk marionett namnet Donkey Hodie, som bodde i en väderkvarn i "någon annanstans. " Många andra filmer, konstnärliga verk, serietidningar, tv-serier och romaner hämta inspiration från original Don Quijote.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.