Vad är skrivpapper i folioformat?

skrivpapper i folioformat är en pappersstorlek, traditionellt 8? med 13? inches (216 av 343 mm), men idag kan det vara lite mindre, och begreppet kan användas för löst för att hänvisa till några stora format papper. Tekniskt sett det som anges ovan definiera en storlek som kallas skrivpapper i folioformat folio . Folio betyder helt enkelt ett halvt ark papper och skrivpapper i folioformat traditionellt 17 av 13? inches. Skrivpapper i folioformat folio brukar kallas antingen som skrivpapper i folioformat eller som folio papper.

skrivpapper i folioformat har varit en standard pappersstorlek sedan den 15: e talet, då den började tillverkas i Tyskland. Den har fått sitt namn, oftast uttalas full-SCAP eller full-scape , från vattenstämpeln gång används för att identifiera den, i form av en gycklare hatt, eller "NARRMÖSSA . Skrivpapper i folioformat av standarden 17 av 13? inches delades i två halvor, fjärdedelar och åttondelar att producera andra standardiserade pappersstorlekar, kallas folio , quarto , och Octavio respectively.

>

skrivpapper i folioformat Folio var den vanligaste pappersstorleken i hela Europa och Brittiska Samväldet fram till införandet av ISO 216-standarden 1975. Denna standard definieras många storlekar av papper, av vilka A4 är oftast används idag. A4-papper, som mäter 8,3 med 11,7 inches (210 x 297 mm) anses vara standard för de flesta i världen, med undantag för USA, Kanada och Mexiko, som normalt använder brev storlek, eller 8? av 11 tum (216 av 279 mm), papper.

skrivpapper i folioformat fortfarande existerar, men är mindre vanligt än det en gång var. Det finns ibland på specialmaterial pappershandeln, och mer sällan på kontoret eller i skolan butiker utbudet. Termen skrivpapper i folioformat är oftast hörs i England, Australien och Kanada, medan i USA, kallas det juridiska storlek, som är standardiserad som 8? av 14 inches (216 av 356 mm). Eftersom skrivpapper i folioformat inte längre vanliga, moderna referenser för att använda den ofta underförstått av omåttlighet eller länge på tiden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.