Vad är satsadverbial?

satsadverbial är delar av en mening som ger information om verbet. De kan ta sig många former, och kan hittas på olika platser inom en mening. I ett enkelt exempel på ett adverbial, om någon säger "Jag kommer att springa ett maratonlopp i morgon, är" morgon "av adverbial, eftersom det informerar lyssnaren då frågan om påföljden kommer att köra ett maraton.

Termen "adverbial" är nära förknippat med begreppet "adverb", men de två är lite annorlunda. Adverb är ett adverbial, men satsadverbial är inte nödvändigtvis adverb. Med orden "hon sprang snabbt," snabbt "agerar som ett adverbial som ger information om hur snabbt hon sprang, och det råkar också vara ett adverb. Satsadverbial komma i olika smaker, som alla syftar till att lägga till information i en mening för att göra den tydligare eller att förändra dess innebörd. Man kan föreställa sig satsadverbial som delar av en mening som ger svar till det klassiska journalistiska frågande: "vem, vad, var, när, varför, eller hur. " I vissa fall, satsadverbial fungerar som råfrukt, ge hjälp men inte kritiskt nödvändig information, samtidigt som ett adverbial komplement tillför viktig information till en mening . Adverbial conjuncts kan användas för att länka samman klausuler, medan disjuncts i början av en mening ge information om den mening som följer, som i "Men, detta förutsätter att uppgifterna från experimentet är korrekt. "

Placeringen av satsadverbial kan hoppa runt i en mening. Några kommer före verbet, vissa kommer efter det andra förekommer i mitten av ett verb fras, och så vidare. Det är också möjligt att ha flera satsadverbial i en enda mening. Infinitiv fraser, prepositional fraser och meningar substantiv kan alla fungera som satsadverbial. Det kan vara bra att veta hur man identifierar ett adverbial, som adverbial kan ge viktig information om vad som händer i den mening eller fras.

Frågor som meningen element ofta behandlas i inledningen språkkurser som en del av en grammatik handledning, så att eleverna förstår hur meningar är konstruerade och lära sig om olika sätt på vilka meningsbyggnad kan presenteras. Regler för meningsbyggnad varierar mellan olika språk, som ibland kan vara svårt för språkinlärare. Till exempel i vissa språk, är den ordning i vilken mening element presenteras inte så stor roll, medan den för andra kan det vara avgörande för innebörden av meningen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.