Vad är plagiat?

Plagiat, vagt definierade, är handlingen att passing off någon annans arbete som ditt eget. Arbetet kan omfatta skriftligt material, muntliga anföranden, bildkonst arbete, eller musik. Till exempel, en rappare som bestämdes ett musikstycke utan att få tillstånd från den ursprungliga musiker eller ägare av sången upphovsrätt, begår plagiat. En målning som är en direkt kopia av någon annans arbete utan tillstånd är också plagiat när arbetet presenteras som en egen. I allmänhet använder vi plagiering hänvisa till det skrivna eller talade material. Plagiat kan innebära underlåtenhet att citera någon annans arbete i skriftlig form. Det kan också innebära underlåtenhet att korrekt citera någon annans arbete. Så om man skriver en uppsats och använder ett citat från en bok, inte att citera lämpliga publiceringsdatum och sidnumret i citatet är plagiat. Det andra exemplet på plagiering här är en vanligt förekommande i gymnasiet och papper högskola och kan normalt uppstå en eller två scenarier. En person har skrivit ned citerar han eller hon avser att använda, men har misslyckats med att skriva sidnumret för att citera eller underlåtit att skriva ner offentliggörandet detaljer i boken. I ett försök att göra citera visas korrekt i ledet, skriver personen ner obegränsat antal representera sidnumret. Omvänt personen fudges på publiceringsdatum en bok. Dessa båda anses vara plagiat, eftersom de inte ger författaren till citatet lämplig kredit. Om det inte finns någon tid att hitta denna information är det bättre att lämna in ett papper för sent, eller skriva (redigera) efter en offert för att undvika att bli anklagad för plagiat. Med någon annans idé och presentera det som en egen, utan kredit, är också plagiat. Så om man förklarar ett begrepp man har läst, är det viktigt att nämna källan även om man inte använder ett direkt citat. Ett stycke som förklarar en idé kan sluta med författarens namn hänvisas till att undvika uppkomsten man stjäl en idé.

omskrivning någon annans arbete för nära annan form av plagiat. I allmänhet är det bättre att använda ett citat om man vill att språket i det arbete ni citerar att sticka ut. Annars kan vissa att se meningar och konstruktion är mycket annorlunda än det materiella är en parafras eller sammanfatta och alltid nämna källan.

Mer direkta plagiat inträffar när en person stjäl text från någon annan och inte nämna källan. Också, med någon annan skriva ditt arbete och föra bort det som din egen är plagiat. Köpa uppsatser eller rapporter online är också plagiat. Även om du betalar för någon annans arbete, är det fortfarande inte ditt eget. I ett enkelt exempel, om din mamma eller en kompis skriver din uppsats är det plagiat också. få plagiat och fusk lätt bundet upp tillsammans. Att stjäla en blick på en annan persons papper under en provning plagiera hans eller hennes arbete. Även med tillåtelse, är felaktig beskrivning av arbetet som en egen definitivt inte tillåtna.

Ofta lärare lämna nu uppsatser via webbplatser som tillåter dem att kontrolleras för plagiat. Vissa lärare i stället helt enkelt söka upp citat vara säker på att de är korrekta. Avsiktlig plagiering i skolmiljö kan åtminstone leda till en F-klass. I värsta fall kan plagieras arbeta orsaka utvisning från skolan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.