Vad är oföränderlighet?

TIDLÖSHET definieras som något som inte kan förändras. Vara förändringsbar medel för att kunna förändras. Människor, till exempel, är ovisst varelser. I kristen teologi, att många använder ordet oföränderlighet diskutera oföränderliga Guds natur. Detta är speciellt referera till den bibliska övergången från Exodus 3:14, där Gud säger till Mose: "Jag är vad jag," ibland skrivet "Jag är den jag är. " Detta uttalande har tolkats som tyder på att Gud är en stabil oföränderlig figur, som representerar oföränderlighet. Enligt vissa övertygelser, men det innebär inte att Gud inte kan visas i olika inkarnationer, liksom Jesus eller den Helige Ande, men dessa är oföränderliga egenskaper till Gud, och han är vad han började som. Inte alla kristna tror på oföränderlighet av Gud.

Vissa använder läran om oföränderlighet som tyder på att bibeln baserade religionen är det enda sättet att komma till himmelriket. Föränderliga tider don't translate till en föränderlig Gud. Han är och har alltid varit vad han är idag. De får titta på oföränderliga kristna lagen och föreslår att även i modern tid, är det enda sättet att nå paradiset genom att följa samma kristna lagar.

Andra kan anamma oföränderlighet av Gud, men hävdar att bibliska skrifter avspeglar den tid då de skrevs, och därför kanske inte alltid att vägleda den kristna, eller Judisk på rätt väg i det moderna värld. De föreslår att skrifter var alltid tolkande och representera föränderlighet förändra världar, gemenskap och perspektiv. Med andra ord kan även inspirerade bibliska texten har påverkats av dess författare.

vissa religiösa lagar, liksom förbudet mot att äta griskött, anses ovisst eftersom det i skrivande stund, gjorde förbudet mening. Grisar kan lätt överföra sjukdomar till människor. Nu med säkrare kosten praxis, är att äta griskött inte är farligare än konsumerar lamm eller nötkött. Många kristna och vissa sekter Judendomen göra detta argument.

Även oföränderliga Gud är nyckeln till många kristna religioner, är det inte alltid den andliga läran om alla kristna sekter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.