Vad är ett adverb?

adverb är en ändring ordklass, med inriktning på något annat än ett substantiv. Inte alla språk använder ett adverb för att åstadkomma detta, eftersom den roll kan fyllas av andra delar av tal, men engelska använder dem mycket. Många adverb på engelska slut med -ly suffix, vanligtvis med ett adjektiv som root-ordet, som i sammanfattning ly eller påträngande ly . Detta går inte överallt, men liksom ett adverb inte alltid använda -ly slut, medan vissa ord som inte adverb slut i ly - smelly och allierad är två exempel på undantag. Adverb är också ofta bildas genom att ta ett substantiv och lägga till -vägar eller -wise suffix till det, som i adverb sidled och DÄREMOT . är ett adverb ofta som att ändra ett verb, både därför att det är lättast att komma ihåg-på grund av namnet-och eftersom det är den roll oftast fylld av denna del av tal. Det är viktigt att notera dock att ett adverb kan också användas för att ändra andra adverb, adjektiv, och hela klausuler eller fraser. Vanligtvis ett adverb tjänar syftet att berätta när något hänt, var det hände, hur det hände, hur ofta det hände, eller det sätt på vilket det skedde. Ord eller fraser som motsvarar en av dessa frågor är ofta sagt att uppfylla adverbial funktion, oavsett om de verkligen adverb. I den följande meningen, till exempel:

 • cyklist snabbt åkte ner för backen till mållinjen. adverbet snabbt används för att besvara frågan, På vilket sätt har bicyclist nerför backen?
Det finns fyra huvuduppgifter ett adverb kan ta på-som adjektiv, adverb, verb, eller phrasal modifier. Ta följande exempel:
 • Kvinnan skrattade hjärtligt .

  adverbet hjärtligt är en ändring av verbet skrattade .
 • Gun knappt dold.

  >

  adverb knappt är en ändring av adjektivet dolda .

 • Hans partner sagt att han skulle gå mer försiktigt i framtiden. adverbet mer är att ändra ett annat adverb, försiktigt , som i sin tur ändrar verbet promenad .

 • Tyvärr , lyssnade han aldrig till henne råd.

  adverbet tyvärr ändrar hela meningen som följer.
Det finns en annan användning av adverb, fyllda med en speciell uppsättning adverb kallas bindehinnan adverb. Dessa ord bidra till att ansluta två klausuler i en mening. Vanliga exempel på bindehinnan adverb är: fortfarande , tiden , sedan , slutligen , också och dock . Man kan oftast identifiera en bindehinnan adverb genom dess användning omedelbart efter ett semikolon som ett sätt att gå med i två klausuler. Ett exempel på en mening med en bindehinnan adverb att ansluta två diskreta komponenter är: Det verkade som om tiden hade stannat i förskott slutligen , i en plötslig regnby, stormen kom.

I modern grammatik, det finns en diskussion om adverb som en mindre diskret ordklass än traditionellt har fått lära sig. Det har påpekats att adverb tycks tjäna ett så brett utbud av funktioner som att klumpa ihop dem kan vara något oärligt. Ändå kan det inte förnekas att adverb tillför enormt mycket till det engelska språket.


Kommentarer

 • Om oss
 • Reklam
 • Kontakta redaktören
 • Få nyhetsbrev
 • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.