Vad är en tautologi?

När det gäller tal mönster och litterär konstruktion, är tautologi den onödiga användningen av ord eller fraser i ett enda yttrande. Generellt sett är förekomsten av tautologi, en enhet som används för effekter, såsom att få uppmärksamhet för en viss del av det talade eller skrivna ordet, eller som ett sätt att väcka uppmärksamhet för de synpunkter som kommer att efterträda honom. Exempel på tautologi finns i nästan alla språk och kultur, med upprepning av ord i en enda mening är speciellt vanligt att 19th century English. är användningen av tautologi ofta förknippas med ett specifikt syfte, snarare än enkla kastas in i korthet. I det skrivna ordet, är tautologi ofta används vid konstruktion av poesi. När detta är fallet, avgång ofta kommer att få uppmärksamhet för ett visst element av konstruktion, arbetar för att lyfta fokus för läsaren i något element som författaren anser vara integrerad i sak av pjäsen.

Många hyllade författare har använt sig av tautologi som ett sätt att uppmärksamma läsaren att något viktigt är på väg att inträffa inom tomten linjen. Ett antal populära romaner från den 19: e och tidig 20th centuries ofta skulle anställa enheten i viktiga skeden i berättelsen. Ett utrop av "Hör, Hark!" Ofta skulle innebära att något viktigt höll på att inträffa. I andra tillämpningar av denna typ för att upprepa processen, kanske ett tecken använda tautologi som ett sätt att visa ett akut behov av förtydliganden, t. ex. "Himlen är grön, är det du säger att himlen är grön?"

Även om användningen av tautologous fraser är mindre vanliga i både tal ordet och i litteraturen idag verkar enheten fortfarande då och då. Författare använder fortfarande tautologi som ett sätt att dra uppmärksamhet till en viktig del av texten, eller för att förstärka en fråga som kan verka ofarliga för tillfället, men kommer att vara mycket viktigt senare i berättelsen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.