Vad är en ordbok?

En ordbok är ett uppslagsverk som fokuserar på att definiera ord och fraser, inklusive flera betydelser. Den mest använda ordbok är ett språk ordbok som omfattar de flesta vanligt förekommande ord i ett språk. Lexikon är gjorda för olika typer av användare: forskare, kontorsarbetare, skolor och andra språkstuderande.

Vuxen engelska lexikon karakteristiskt inkludera bindestreck information, guider uttal, ordklass, alternativa stavningar, etymologiskt information , prov meningar, anteckningar användning, och ibland synonymer. Korsreferenser kan användas för mindre använda former-såsom British variationer i en ordlista på amerikansk engelska, och diagram och illustrationer kan hjälpa förstärka definitionerna. Det finns många konkurrerande ordböcker släcka av olika företag . Inte nog med att de har olika former-pocket, inbunden, och online-utgåvor-men de skiljer sig åt på andra sätt. Varje företag, till exempel, använder sin egen version av fonetisk respelling bygger på den forskning som sker av sina experter. Ett företag kan använda det internationella fonetiska alfabetet (IPA), medan andra har egna uttal symboler, och ytterligare andra använda bokstäverna i alfabetet på ett speciellt sätt för att ange uttal.

Andra skillnader mellan ordböcker dyka upp i andra funktioner. Många ordböcker omfatta deras sakkunniga vägledning om grammatik, användning och historia i det engelska språket. Definitionerna skiljer sig något, och prov meningar kan vara ett verk av redaktionen eller tagna från verkliga användning, kanske det första kända skriftliga användning, när så är möjligt. Det finns andra typer av lexikon förutom standard English dictionary. Det finns ordlistor för de olika dialekter av engelska, ordlistor för andra språk, och tvåspråkiga ordböcker som hjälper dig att översätta från ett språk till ett annat. Det finns ordböcker på levande språk och ordlistor för språk som finns bevarade endast fragment av antika manuskript, och ordböcker som behandlar specialområden av språkbruk, till exempel talesätt eller politiska slang.

Variationer på ordlistan ge några fyndiga nya typer av uppslagsverk. Multifunktionell ordböcker kan kombinera egenskaperna hos en ordbok och en synonymordbok. Ordböcker organiserad tematiskt hjälpa er när ni inte vet exakt vilka ord du vill. Stavfel ordböcker har poster för vanliga felstavningar av ord så att du kan hitta ord även när du inte vet hur man stavar dem rätt.

Andra ordböcker adress specialitet områden, såsom ordböcker av biografi och ordböcker på geografi. Saknar fullständiga artiklar i ett uppslagsverk, ger de användare en snabb introduktion till ämnesområdet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.