Vad är en gravskrift?

en gravskrift är en kort litterär sammansättning för att hedra någon som är död, eller en carving av en sådan sammansättning på en gravsten. Rättvisa på kyrkogårdar runt om i världen är ofta källor till kommentarer och diskussion, eftersom de kör allt från humoristiska till dystra. En väl sammansatt eller valda gravskrift förmedlar någon känsla för den anda av den avlidne, förhoppningsvis lämnar besökarna med en tankeställare.

Bruket carving Rättvisa är ganska gammal. Arkeologiska utgrävningar har visat att både grekerna och romarna regelbundet ingår Rättvisa på sina gravar, och även äldre kulturer förmodligen gjorde det också. Begreppet "Epitafium" är av grekiskt ursprung, som härstammar från epi- kan se på eller över "och Tafos , för" grav eller begravningar. "Begreppet epitafium har pågått under ett flertal generationer och kulturer, med olika trender i gravskrift styling vaxning och avtagande.

Antingen vers eller prosa är lämplig för en gravskrift. Om en gravskrift är på vers, människor väljer ofta att citera kända vers, ofta med bara ett segment, under förutsättning att besökarna kommer att känna till sammanhanget och sluta en djupare mening. Det är naturligtvis också möjligt att skriva nya vers till en gravsten. Vissa människor kan välja vers ur bibeln eller någon annan religiös text, i vissa fall helt enkelt hänvisning till en berömd passage, som i "Psaltaren XXV, 10", antar att folk är bekanta med texten.

Några Rättvisa är tänkt att vara dyster, påminna gästerna om den oundvikliga döden. Andra fira den avlidnes, antingen på allvar eller lättsinnigt, och de ibland lämna uppgifter om en persons liv, till exempel huruvida den avlidnes var en förälder. I vissa fall, Rättvisa också redogöras för hur dödsfall, särskilt om det anses heroisk. En gravskrift kan ge intressanta ledtrådar till hur någon levde, och vad folk tyckte om honom eller henne. Att välja en gravskrift är en riktig utmaning. Vissa Decedents göra det lättare för deras efterlevande genom att plocka ut en gravskrift i förväg, särskilt om de vill Rättvisa med en humoristisk uppsåt, som "Låt mig avsluta den här raden" för gravsten en Knitter. Efterlevande kan också välja att ta en gravskrift från skrivandet av ett avlidne, om han eller hon var en berömd författare, eller de kan välja citat från böcker eller dikter som var älskad av den avlidnes.

Ett besök på någon kyrkogård kommer att ge en rik skörd av Rättvisa, varav några är ganska rörande. Vissa människor hör till organisationer som samlar intressanta och värdefulla Rättvisa, sätta upp dem på webbsidor så att andra kan njuta, du kan säkert hitta några med en sökmotor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.