Vad är en Stringer?

En stringer är en person som skriver för en publikation på frilansbasis. Även en stringer som tjänar pengar på sitt skrivande är han inte betraktas som en anställd och inte får en regelbunden lön. Istället är en stringer anses vara en självständig entreprenör och får betalt för varje del av publicerade arbeten. Ofta är stringers används av nyhetskanaler, hantera projekt för tv och skriva ut nyheter industrin.

Begreppet "Stringer: kan spåras tillbaka till en tid då frilansande nyhetsreportrar betalades av kolumnen tum. Istället för att få som ersättning för varje skriftlig berättelse, skulle en stringer använda ett snöre för att mäta mängden tidningen utrymme med hans texter. Han skulle sedan förse tidningen med sitt snöre, kapats till lämplig längd. Tidningen skulle göra en betalning till stringern bygger på längden av hans sträng. P

Idag, tidningar stringers används fortfarande av olika anledningar. En anledning till en redaktör kan använda en stringer är att fylla extra utrymme i tidningen. Till exempel, om en vanlig reporter misslyckas med att leverera en artikel om tid, tidningen har fastnat med tomrum att fylla. Likaså kan ad köpare avbokar i sista minuten, vilket tidningsredaktionerna att hitta något annat att fylla sina platser. En stringer kommer väl till pass i sådana situationer, ger redaktörer med kopia för att fylla i tidningen före tidsfristens utgång.

En redaktör kan också hyra en stringer att täcka berättelser som personal reportrar inte kan skriva. Tidspress och nyheter prioriteringar täckning gör det ofta svårt för personalen författare att täcka alla de intressanta och värda berättelser. I sådana fall kan en redaktör anlita en stringer för att täcka en viss historia samtidigt som personalen författare fri att arbeta med andra uppdrag. Dessutom är stringers ofta används för att fylla håligheter vänster av tidningsartiklar som flyttar till andra möjligheter, eftersom många tidningar upplever en hög omsättningshastighet.

Ofta redaktörer är villiga att anställa mindre erfarna skribenter som stringers. Som sådant kan en ny författare att kunna få sin fot i dörren för skrivandet industrin som stringer. Förutom personlig tillfredsställelse av att se sitt arbete i tryck, kan författaren få klipp som kan vara användbara för att säkra andra skriftligen möjligheter. Med tiden, uthållighet och hårt arbete, kan en stringer Parlay även hennes frilansande gig till en heltid ställning som anställd författare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.