Vad är en Sestina?

sestina är en typ av formellt dikt som bygger på en exakt struktur språk. En sestina består per definition av 39 rader-sex sex-line strofer, följt av en tre-line strof, känd som en tercet . Traditionellt skrevs sestina i jambisk pentameter, men de flesta författare i dag inte se det som en nödvändighet för formuläret.

I sestina, måste författaren välja sex olika ord som kommer att användas som sista ordet i varje rad av dikten. Till exempel kan det sista ordet för varje rad i den första strofen vara hund, regn, barn, synd, trädgård, slåss. I nästa strof, orden förskjutning i ordning, den andra strofen: s linjer skulle sedan avsluta: regn, barn, synd, trädgård, slåss, hund. Denna process fortsätter tills den sjätte strofen.

I den slutliga tercet, kommer den första raden som innehåller orden "hund" och "regn", kommer den andra innehåller "barn" och "synd", och den tredje kommer att innehålla "trädgård" och "kamp", men de behöver inte vara i slutet av raden. var The sestina först uppfanns på 12-talet, av en känd fransk trubadur, Arnaut Daniel. Under historiens gång har många kända poeter skriftlig sestinas, bland dem, Elizabeth Bishop, Dante, Ezra Pound, och WH Auden. Dessutom, en populär online litterär tidskrift, McSweeney's Internet Tendency, publicerar regelbundet sestinas om olika ämnen-en senare inlaga har rätt "Sestina med Clementiner, öl och gitarr. "

Eftersom sestina har en sådan strikt form, många författare tycker att skrivandet sestinas hjälpa dem att utforska sin kreativitet. Eftersom de är begränsade att återanvända vissa ord, de tvingas komma med original linjer där orden passar inOfta författare starta en dikt som en sestina, och sedan redigera den ner i ett mindre strukturerat fri-vers dikt.

Om du vill skriva en sestina, det bästa sättet att lära sig är att studera exempel på sestinas av andra författare. Vissa framgångsrika, välkända sestinas som finns tillgängliga är Elizabeth Bishop's "Sestina" och Ezra Pounds "Sestina: Altaforte. " Många böcker om poesi också fokusera på sestinas, för en god överblick över sestina och andra former av poesi, läsa Mary Oliver's Poetry Handbook.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.