Vad är en SKVALLERBYTTA?

Ordet SKVALLERBYTTA är ett sammansatt ord som har sina rötter i flera språk. Att skvallra är att berätta och kommer från det flamländska verbet tatelen vilket betyder att stamma, och den frisiska sikt tateren som betyder "att berätta historier och hemligheter. " Talo är ett germanskt ord som har samband med ord prata och berätta. Sammantaget, eftersom de var först i den 15: e århundradet, är en SKVALLERBYTTA någon som förråder hemligheter eller "talar om" andra.

Oftast människor förknippar termen SKVALLERBYTTA med barn. Det är sant att många barn i åldrarna 5-10 maj visar SKVALLERBYTTA egenskaper. Bill Cosby, i många av hans standup rutiner om hans familj, kallade en av hans döttrar "av angivare. " Hon skulle rapportera om andra barns missgärningar, och Cosby ofta skojade om att hans hustru skickas alltid "den angivare" med honom när han gick ut.

Motivet för att bli en SKVALLERBYTTA kan delvis för att upprätthålla ordningen i ett hushåll, eller skolmiljön, samt att samla uppmärksamhet för sig själv. Ett barn kan uppmuntras inte att vara en SKVALLERBYTTA, vilket kan skapa komplexa frågor. Det finns tillfällen när ett barn bör fog säga något men håller tillbaka av rädsla för att stämplas som en SKVALLERBYTTA. Å andra sidan, en del barn bara inte kan hålla tillbaka och måste "tala om" andra barn. De kan också vara särskilt dåliga på att hålla någon form av hemligheter.

åtskillnad mellan när man ska hålla en hemlighet och när man ska informera en vuxen vanligtvis som barn åldrar. Men vissa vuxna visa SKVALLERBYTTA egenskaper som, har aldrig vuxit ifrån behovet av att berätta. Förutom att söka uppmärksamhet, kan en vuxen SKVALLERBYTTA också motiveras av andra egoistiska skäl. Han eller hon kan sadistiskt njuta av bestraffning eller förlägenhet hos andra, eller "säger" kan vara ett bekvämt sätt att bli av hinder, exempelvis, andra anställda, befordringar på jobbet till exempel.

jämnåriga ofta ogillar både vuxna och barn SKVALLERBYTTA eftersom de får andra människor illa. De kan undvikas eller bannlysas, som faktiskt kan göra personen skvallra mer eftersom behovet av att uppmärksamma är uppfyllt med mindre frekvens. Vuxna som känner att de borde rätta rapportera något kan frukta etikett SKVALLERBYTTA lika mycket som barn gör. Om de observera olaglig verksamhet på arbetsplatsen eller i deras kvarter, de fortfarande inte kan rapportera eftersom en Tattler ofta föraktad.

Till exempel, i fängelsemiljön en person som informerar om andra fångar kallas ofta för en råtta. En polis som rapporterar olagligt beteende av andra medlemmar av polisen kallas Narc. Både råtta och Narc kan möta livshotande beskyllningar från sina kamrater. Det är rättvist att säga att det i många fall är det SKVALLERBYTTA kraftigt motarbetas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.