Vad är en SKILLINGTRYCK?

En SKILLINGTRYCK är ett billigt producerade tunt häfte. Den har fått sitt namn från köpmän, eller handelsmän, som sålde dessa häften så tidigt som den 16: e århundradet. Chapbooks är små och ofta passar in i fickorna. SKILLINGTRYCK är en övergripande term som material i häftet kan vara allt från religiösa skrifter till barnvisor. Vissa chapbooks kan innehålla politisk prosa, medan andra håller poesi. En grundläggande 16 Page SKILLINGTRYCK kan göras genom att ta åtta ark standard format, falsning dem på längden och sedan placera klammer i mitten luckan. Du skulle dubbelt så många sidor att göra 32 sidor, den största av de flesta chapbooks. Vissa broschyrer kan vara så tjocka som 64 sidor, men detta är sällsynt att chapbooks. efter den 19-talet chapbooks oftast ersättas med utseendet på billiga tidningar. Men innan att de var mycket populära. Familjer läsa dem högt i sina hem så gjorde gynnare alehouses. Många människor som inte har tillgång till bibliotek har köpt dem, särskilt på landsbygden. Eftersom extra papper var skrämma, den chapbooks när de lästes, användes ofta för bakning och andra hushållsändamål såsom toalettpapper.

köpmän gick från dörr till dörr säljer häften och även sålt dem på mässor och andra evenemang. De fick vanligen varje SKILLINGTRYCK på kredit från förlaget och sedan skulle gå tillbaka och betala för tryckning av varje exemplar som de hade sålt. Den tidiga SKILLINGTRYCK var inte bara tillverkas i Storbritannien, men även USA och vissa delar av Sydamerika.

Idag SKILLINGTRYCK oftast förknippas med poesi och kan billigt på eget förlag. Vissa människor själva publicera recept här sättet också. Kokbok täcker i modern SKILLINGTRYCK format är ofta laminerade. Dagens Datorprogramvaror gör det mycket enkelt att producera chapbooks. SKILLINGTRYCK författare-förlag ibland säljer sina böcker för några dollar vardera på sina webbplatser, till poesi avläsningar eller kanske till och med på en oberoende bokhandel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.