Vad är en Portkey?

En portkey är ett magiskt objekt i Harry Potter-böckerna som används som en metod för transport. När en trollkarl nakna hud kommer i kontakt med en portkey, han eller hon kommer att transporteras till en förutbestämd plats. Eftersom skapandet av en portkey är avancerad magi, och obehörig portkeys kan leda till allvarliga problem, är de regleras av Department of Magical Transportation. Straffet för att göra en obehörig portkey aldrig upp i romanerna, men olika karaktärer i böckerna tyder på att det kan vara ganska svår.

Vanligtvis enkla föremål som kan förväxlas med soporna eller kasseras tillhör används för portkeys, såsom gamla skor. Guiden använder Portus spell att vända objektet i en portkey, som kan användas på två sätt. I ett fall, den första personen vidrör portkey kommer att transporteras. I en annan, kommer portkey ställas in för att aktiveras vid en viss tidpunkt, vilket kan vara en liten stund från det att skapa, eller när som helst i framtiden. Denna typ av portkey kan användas för att transportera flera guider på en gång, eftersom de alla kan hålla i det och vänta på utsatt tid att komma fram.

Enligt beskrivningar av portkey resa i Harry Potter-böckerna, med en portkey känns som om de plockas upp med en krok och virvlade runt tills du släpper till slutdestinationen. Erfarna guider som känner portkey resor tycks kunna landa på ett värdigt sätt, medan andra skickas spretig. Liksom några andra metoder för magisk resa med hjälp av en portkey tycks vara ganska obehagligt, och det är osannolikt att användas som ett vanligt val, särskilt som portkeys kan endast göras av auktoriserade personer.

Den mest utbredda användningen av portkeys i Harry Potter-böckerna är i Harry Potter och den flammande bägaren , där de används för att transport stora grupper av häxor och trollkarlar för Världsmästerskapen i Quidditch. I detta fall portkeys på ett praktiskt och organiserad metod för transport, eftersom de kan ställas in för att aktiveras vid olika tidpunkter, raglande ankomster och förhindra en störtflod av guiderna kommer alla på samma gång. Portkeys är också användbara för minderåriga häxor och trollkarlar, eftersom de kräver ingen magisk åtgärd från användaren. Vid flera tillfällen, gör Albus Dumbledore också en obehörig portkey, på en punkt rakt framför ministern i Magic.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.