Vad är en One liner?

Många traditionella skämt börjar med en premiss, gå vidare till en uppsättning och avslutas med en humoristisk punchline: "En panda går in på en bar. Han äter en hamburgare, sedan drar ut en pistol och bränder i luften. Han Därefter slut på baren skrika "Jag är en panda, look it up!" Bartendern kommer ut en uppslagsbok och finner denna post: Panda: Äter skott och blad. " Vissa skämt, dock behöver inte en genomarbetad lokal eller inrättas för att vara rolig. En så kort skämt eller fyndig iakttagelse är känd som en en liner .

A one liner inrättas en humoristisk situation eller gör en ironisk iakttagelse allt i en mening eller två. "Jag investerade gång i toalettpapper och vändkors, men jag var utrotad innan jag kunde vända. " skulle vara ett klassiskt exempel på en liner från dagar vaudeville eller burleska. Många judiska komiker i början 20th century finslipat sina komiska färdigheter genom att utföra ett tätskikt och bred gags syn på orter som ligger i Catskill bergen i New York, en region känd i komedin världen som "Borsjtj Bält. " En Borsjtj Belt komiker som heter Henny Youngman blev känd som" King of the One Liners "på grund av hans stora repertoar av korta skämt och hans oklanderliga komiska timing. Hans mest minnesvärda en liner," Ta min fru . . . please, "i stor utsträckning litade på publikens förväntningar på ett mycket längre skämt. Andra komiker som Jack Benny, Mort Sahl, Jackie Berman och Rodney Dangerfield blev även känd för sin oförglömliga Oneliners och egna avvärjande humor. Dangerfield's one liner "Jag var så ful som barn, min mamma brukade binda en fläskkotlett runt min hals så att hundarna skulle leka med mig" sammanfattar ekonomin i tanken är inblandade på ett effektivt en liner.

Ett antal moderna komiker, inklusive Steven Wright och sena Mitch Hedberg och George Carlin, vände den traditionella liner skämt in snett observational komedi. Wright konstaterade en gång "Det är en liten värld, men jag skulle inte vilja måla den", medan Hedberg rutinmässigt påpekade för publiken att hans skjorta var "ENDAST KEMTVÄTT, vilket betyder att den är smutsig. " Den moderna en liner får inte likna sin Borsjtj Belt förfader, men publiken ändå svarar bra på kort Zingers såsom Yo 'Mama skämt och sned observationer om världen runt omkring dem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.