Vad är en Horrokrux?

Termen Horrokrux är en uppfinning av J. K. Rowling, först nämns i den sjätte Harry Potter-roman, Harry Potter och halvblodsprinsen . Skapa en Horrokrux uppstår när ett sliter själen genom att begå ett intensivt ond handling, till exempel mord. Den del av själen slets bort sedan inkapslad i någon form av meningsfull objekt. Således, om den fysiska kroppen av en person med en Horrokrux förstördes, skulle den personen ändå inte vara död, om inte Horrokrux innehåller den del av själen konstaterades också och förstörs.

Rowling används begreppet för att förklara varför Voldemort lyckats överleva ett bakslag dödande förbannelse, när han försökte döda en-åriga Harry. Mycket av den sjätte boken handlar rektor Dumbledore instruera Harry på horcruxes att Voldemort kan skapas. Dessa horcruxes Voldemort hålls vid liv, men saknar ett organ fram till slutet av Book Four, Harry Potter och den flammande bägaren . Genom den sjätte boken, Harry lär sig att av alla ställen mest kära Voldemort, Hogwarts, skolan för häxkonster och trolldom, var det så. Således, föremål från skolans grundare är sannolikt platser för Voldemort dölja horcruxes. Dumbledore föreslår också att Voldemort skapade inte en Horrokrux, men mer troligt sju. Som ett resultat, är Harry slutliga målet inte bara att besegra Voldemort, utan att förstöra de återstående horcruxes också.

Hittills har två horcruxes tagits bort. Harry förstörde en i andra roman, Harry Potter och Hemligheternas kammare , i form av en dagbok som Tom Dolder /Lord Voldemort gjorde när han var ungefär 16. Dumbledore förstör en annan i början av den sjätte roman. Detta tyder på fem horcruxes återstår att förstöras. från bok Sex, vi vet att en medaljong som hör till Salazar Slytherin, en av grundarna av Hogwarts innehåller en Horrokrux, men det är inte dolt där Voldemort tänker. Ett falskt Horrokrux innehåller ett meddelande från R. A. B. säger han har tagit den riktiga Horrokrux. R. A. B. förmodligen Regulus Black, och medaljongen är förmodligen i ett skåp i huset Harry ärver från Sirius Black, Regulus 'bror och Harrys gudfar. En annan Horrokrux är förmodligen ingår i en kopp tillhör Helga Hufflepuff, en annan grundare av Hogwarts. Eventuellt Voldemorts orm, nagini, innehåller en annan. Detta ger två som finns, möjligen i objekt som ägs av de två andra Hogwarts grundare, Ravenclaw och Gryffindor. Vissa har också föreslagit att Harry själv, att avsikten är offer för Voldemorts brott, kan vara en Horrokrux, kan leda till Harry's egen död som en del av Voldemorts nederlag. Genom att skapa en Horrokrux och slita själen, guiden blir mindre mänskliga. Skapa en Horrokrux är illa nog. Skapa sju är fruktansvärd i Harry Potter-världen, eftersom den person som blir allt mindre mänsklig, och driver med en liten vanställd själ. När Dumbledore ger denna kunskap till Harry, föreslår han att eftersom Voldemort har bara lite av sin själ kvar, har Harry en viss fördel. Harry kämpar med en ren och komplett själ, som har således makt att Voldemort "vet inte", som Book Five antyder. Det finns några teorier om online Harry Potter platser, dock att Dumbledore kan ha skapat en Horrokrux själv, men när han besegrade den onde guiden Grindenwald. Flesta föreslå Horrokrux får vara placerad i Dumbledores trogna Phoenix, Fawkes. Det är tveksamt i bästa fall, men kan tyda på att Dumbledore egentligen inte är död. har dock Dumbledore föreslagit alltid att den naturliga utvecklingen av liv leder till döden, och hänvisar till det som "nästa stora äventyr," i slutet av Book One. Det verkar osannolikt Dumbledore skulle slita sin själ på detta sätt eftersom han värdesätter hela och rena själ över allt annat.

Vad kan sägas om Horrokrux är att det är metaforiska för den förstörelse som händer med själen när man begår en ond handling och inte ångra på något sätt . De återstående horcruxes sannolikt siffran i stort sett den sista boken i Harry Potter-serien, eftersom de är nyckeln till att fullständigt besegra Voldemort.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.