Vad är en High-Flyer?

En hög-flyer är en person som har uppnått betydande framgång eller åtskillnad på mycket kort tid. Termen används också för att beskriva lager som har fungerat ovanligt bra, ofta med innebörden att dessa bestånd är mycket instabila, och de kan krascha lika lätt som de kan stiga. High-flygblad finns i många samhällen och platser, från den akademiska världen till näringslivet, och många av dem är mycket fokuserad, drivna människor som föredrar att tro att de har uppnått sina framgångar på meriter, oavsett om detta är fallet.

Upprinnelsen till denna term ligger i skrivandet av Richard Harvey, en brittisk författare som skrev år 1590 att man hade en allmän önskan att ses som "hög-flygblad och djup simmare. " Han menade att begreppet i uncomplimentary sätt, vilket tyder på att en hög-flyer var någon som var att nå för högt, för fort, och att ramla från himlen var sannolik. Andra författare runt samma period refererade den grekiska myten om Ikaros, en berömd hög flyer som nådde solen och föll till jorden när han brändes.

Harvey syn på hög flyer var inte alls ovanligt för den tiden. Många människor i denna tid kände att, med undantag för några anmärkningsvärda siffror, var det bättre att arbeta lugnt och hårt projekt än att ses som alltför fokuserade på avancemang. Många anmärkningsvärda siffror för perioden också tillskrivas denna idé, som ser ödmjukhet som en egenskap som värderas ovan stolthet och hänvisar till sig själva som "dabblers" i områden där de utmärkt. idag, användningen av term är blandad. Vissa människor använder det som en komplimang, med tanken på hedrar snabb framgång och främja idén att människor kan lyckas genom hårt arbete. Andra personer använder det med en anteckning av misstanke, vilket tyder på att det enda sättet att bli en hög-flyer är genom kontakter, och att en explosionsartade ökningen måste ses med skepsis, snarare än vördnad och respekt. Den kan också användas i den ursprungliga mening, att beskriva någon som har stigit för snabbt, lägger han eller hon löper risk att ett otäckt fall.

En närbesläktad term , högtravande, används för att beskriva uppblåst, hyperboliska prosa eller fordringar. Högtravande språk är språk som använder mycket stora ord att säga något särskilt, eller ett tal där löften som inte kan hållas är pantsatta. Detta gällde term referenser klart 16th century ursprunget till hög-flyer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.