Vad är en Diamante?

diamant dikt, som också kallas Diamante, är en relativt ny form av poesi. Många kredit Iris Tiedt med utvecklingen i slutet av 1960. På grund av den korta typen av dikter, att de skapar en behaglig diamant form, och det faktum att öka kunskapen om språk genom särskilda ordvalet, kommer många barn lära sig att skriva dessa dikter så tidigt som övre grundskolan. Även utan terrific poetiska gåvor, kan det vara kul att komponera en Diamante. Förutom att studera form, dessa dikter studie kontrast. Det första ordet i dikten, som är ett substantiv bör finnas i motsats till sista ordet, och båda dessa linjer är ett ord linjer. Linje två använder två adjektiv att ändra substantivet i linje ett och linje tre består av tre verb som slutar på ING, och ändra linje ens substantiv.

Line fyra av en Diamante är en intressant blandning av fyra substantiv. De två första bör hänvisa till det första ordet i dikten och de andra två hänvisa till sista ordet, övergår dikten till det motsatta begrepp. Detta i sedan följde i linje fem av tre particip (ing verb), i linje sex med ytterligare två adjektiv, och i linje syv av den slutliga substantiv.

Med penna och papper, är det ganska lätt att göra Diamante visas diamantformade. Ändå ordlängd val kan orsaka något fel i utseende. När du skriver en Diamante, kanske det inte ens vara erkänd som sådan, inte en person centers dikten. Den karakteristiska diamant eller parallellogram form bör därför finnas.

Skriva en Diamante kan stödja sig på användning av ordförråd och kunskap om grammatik. Dessa är ofta teman introduceras i tredje genom sjätte klassare. Naturligtvis större ordförråd, desto mer sannolikt är dessa dikter kommer att bli framgångsrika, inte bara som ett språk motion utan även som en poetisk en. Lätthet med vilken dessa dikter kan produceras har ibland kritiserats av poeter som att dikterna av mindre värde. Förutom att ämnet måste begränsas till kontrasterande material.

Ändå kan det vara kul att komponera en av dessa, även om de inte är höga konst. Exemplet nedan fungerar som inspiration för att prova ett ut, och som bevis för att de snabbt kan bestå.

Okunskap
futtigt förvirrad
Grasping, Slipping, utarmning
Blindness, Poverty, Sight, Riches
Att se, tänka, Knowing
Medvetna, Rensa
Wisdom


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.