Vad är en Barong?

Barong, även kallad Barong tagalog, är en viktig del av filippinska folkdräkt, är den formella klädsel av filippinska män. Den kommer från frasen Baro ng Tagalog , som bokstavligen betyder "klä av tagalog". I Precolonial gånger, innebar detta en skjorta med en öppning framtill bäras med en typ av rygg tyg. När den spanska kom, byxor, broderi, och även spets infördes. Naturligtvis har Barong gått igenom många faser.

Även om bondens Barong var i stort sett oförändrad genom århundraden-är något vanligt, ibland randig, och vanligtvis gjorda av grovt tyg-mönstren för barongs av de högre klasserna var tweaked ständigt, på nytt inbillade och regelbundet förvandlas.

På 1700-talet, till exempel Barong en rik filippinska vill visa sig i takt med modet i tiden skulle ha varit utrustad med spetsar, sidenslipsar och kunde ha suttit med lös byxor . På 1800-talet, på grund av den plötsliga tillströmningen av européerna förvärvade Barong en mer romantisk look, med ruggig kragar, all-over broderier (och inte bara på bröstet), knappar, och även en halsduk. I början av 1900-talet till Barong utformning har anpassats och förlorat det mesta av sin tidiga blomstrar, men det var infunderas med en brokig färger. idag, en Barong brukar uppfattas som en särskild sorts dress shirt i jusi eller Pina silke tyg, vilket är en mycket känslig och genomskinligt material, och är intimt broderat på framsidan området bara. Det används vid speciella tillfällen, såsom filippinska bröllop och andra formella evenemang, och ersätter den västra rock och slips. Den Barong kompletteras med en enkel vit undertröja och är oftast ihopkopplad med mörk kostym byxor, mörka strumpor och matchande läderskor. Det är sliten untucked.

Den moderna inkarnationen av denna etniska skjorta är berömmas för sin eleganta enkelhet. En mer avslappnad version, används av arbetare över hela landet i det dagliga livet, kallas polo Barong. Polo Barong är kortärmad och är tillverkade av bomull, rami, eller chiffonelle, och är mycket mindre intrikat broderade. Det är ett svalare alternativ till västra klä skjortor, gör det till ett populärt val med tanke på landets tropiska temperaturer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.