Vad är Storytime?

En storytime är ett program där ett barn bibliotekarie läser böcker för barn. Programmet innebär ofta enkla sånger, spelar finger, dockor, och hantverk. En förälder tar barnen på den anvisade dagen för allmänheten biblioteket så att de kan delta i programmet. Storytimes reklam för läsning och kärlek till böcker. Med tiden, barn kommer att förknippa biblioteket med spännande aktiviteter. När föräldrar tar sina barn till storytimes, införa de huvudsakligen barn med språk och läsning. Målet för varje storytime är att få barnen glada över böcker och att inspirera sin fantasi. Barn utvecklar en mängd olika användbara verktyg, inklusive fonologiska medvetenhet, förmåga att lyssna, och motorik.

De flesta bibliotek värd en storytime minst en gång i veckan. Andra tillhandahåller flera veckoprogram för olika åldrar. Exempelvis typisk storytime program finns en baby knä-sit, en förskola program, och en skolåldern program.

Baby knä-sit program är inriktat mot barn, småbarn, och deras anhöriga. Enkel ombord böcker används som en grundläggande introduktion till berättelser. Bebisar sitta på deras vårdgivare "varv som bibliotekarie läser dem korta, kraftiga böcker, sjunger sånger och interagerar med dem på ett milt sätt.

Förskola program för äldre barn mellan tre och fem år som kan sitta och lyssna på korta bilderböcker, delta i aktiviteter och sjunga enkla sånger. Barnens Bibliotekarien kommer ofta att ge dem ett grundläggande tema-baserade båtar vid ingåendet av storytime.

skolåldern program Bibliotek Evenemang vanligtvis äger rum i kväll. Familjer med barn i alla åldrar är inbjudna till dessa storytimes där bibliotekarien kan välja att läsa mer komplex bild böcker eller Axplock ur ett barns kapitel bok. Bibliotekarien kan också välja att ha en skolåldern program som inte tillåter mindre barn närvarande.

lokala bokhandlare kan värd storytimes för sina kunder. De kan även bjuda barnboksförfattare att läsa deras böcker på programmet följt av en bok-undertecknandet händelse. Bokhandlar ofta innehålla en enkel farkost vid ingåendet av dessa program också. När ett barn bibliotekarie planerar en storytime, måste hon bestämma vilka böcker att läsa vid evenemanget. Hon måste hålla i minnet i åldrarna sin publik, undvika långa böcker om hennes lyssnare förskoleåldern eller yngre. Flesta Barnbibliotekarier vilja följa månad och temaveckor för att göra storytime planeringen lättare.

På våren kan en bibliotekarie plan storytimes fokuseras kring kaniner och blommor. På vintern kan hon utarbeta storytimes featuring sportlov, snögubbar, leksaker och män pepparkakor. Program för äldre barn kan rotera runt Caldecott medalj vinnare eller särskilda barnboksförfattare bok.

Visiting något bibliotek eller traditionell bokhandel gör det möjligt för bokälskare att hitta ett program för barn. Storytimes är utbildningsprogram som ger underhållning för ungdomar i alla åldrar. De främjar språkkunskaper och skrivkunnighet hos barn. De stimulerar till en kärlek till böcker och hjälper barnen att se att biblioteken är platser som uppmuntrar upptäckt och roligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.