Vad är Onomancy?

Onomancy är en form av spådom som använder bokstäverna i någons förnamn. Det finns ett antal sätt på vilket ett namn kan analyseras i detta system för spådom, och många kulturer har någon form av onomancy. Bruket att läsa dolda innebörder i ord och fraser är ibland också tillämpas på texter som Toran av människor som tror att hemliga meddelanden inbäddad i språket i dessa texter. P

många fall där onomancy kan hittas i klassiska skrifter. Grekerna och romarna, till exempel, skulle båda fäst stor vikt vid att symboliken i förnamn, och väntade föräldrar höra ofta fortunetelling myndighet att få feedback om deras eventuella val av namn. Vissa namn betraktades som olycksbådande av olika anledningar, med fortunetellers pröva frågor som den dag och tid för födelse, var född, och namnen på föräldrarna i deras utvärdering av eventuella namn. I medeltiden var onomancy mycket populär i många delar av Europa. Fortunetellers skulle använda en persons namn för att kartlägga hans eller hennes öde och framtid, tittar på saker som hur många vokaler i ett namn, eller de betydelser avslöjades när breven omvandlades till numeriska värden. Antalet bokstäver sågs också som viktiga, och vissa människor tydligt utformas mycket komplicerade koder för att utvärdera namn med hopp om att locka kunder.

Onomancy var inte begränsad till Europa. Det var också mycket populär i Asien, och fortsätter att vara så i dag. I Kina, till exempel, är det antal slag som används för att skriva ditt namn tros vara viktiga, liksom de tecken som används för att skriva ditt namn. Föräldrarna försöker plocka gynnsamma namn för sina barn så att de kommer att växa upp rik, lycklig, eller mäktiga, och föräldrar som väljer dåligt ibland blir kritiserad för att fastställa sina barn upp till misslyckas.

Denna form av spådom fortfarande praktiseras i vissa regioner i världen i dag, även om människor inte alltid allvarligt om det. Många människor i väst vill spela med en omställning av sina namn till numeriska värden och letar upp den symboliska innebörden av dessa siffror, och vissa människor även byta namn i ett försök att skapa en mer tilltalande numeriskt värde.

Dessa är några tvist om stavningen av" onomancy. "på grekiska, onos betyder" åsna ", och vissa personer har föreslagit att" onomancy "egentligen betyder" spådom av åsna. "Den grekiska termen för namnet är ONOMA , så" onomancy "kunde mer lämplig" onomamancy "eller" onomatomancy. "Har dock" onomancy "kommit att bli den allmänt accepterade och använda stavningen i de flesta ordböcker .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.