Vad är Hobbits?

Hobbits eller Halflings är förtjusande skapandet av författaren JRR Tolkien till hans böcker The Hobbit och Sagan om Ringen trilogi. Tolkien går på djupet beskriva detta tålig ras av varelser, och hober spelar väsentlig roll i båda böckerna. Faktum är att i The Hobbit Tolkien inleds med en kort beskrivning av hober, som senare utvidgas i Sagan om Ringen .

Hobbits, Naturligtvis skiljer sig markant från "man" eftersom de är ganska korta. De tenderar att vara kortare än dvärgar, en särskild ras, och tenderar att vara längre än cirka fyra meter (ca 1 meter) som mest. Med män, har de ofta en barnslig utseende, och de tenderar att vara ung letar tills långt in deras 50s. Hobbits allmänhet lever senaste 100 åren och inte officiellt mognat fram till 33. Födelsedag.

Hobbits tenderar att gå barfota eftersom sulorna av fötterna är ganska seg och översidan av fötterna är täckta med tjocka lockiga hår. De bär inte skägg som dvärgar gör, och är mest sannolikt har mörkt brunt hår och mörka bruna ögon. Deras hud är också ganska mörk, och de har oftast något plysch magar. De har också mycket god hälsa och kan återhämta sig från sjukdomar och skador som inträffar sällan, snabbare än de flesta skulle förvänta sig. De älskar också att bära ljusa färger som grönt, gult, rött och blått. Men med all sin ljusstyrka, de är så tyst i steg de är sannolikt att missas med stora människor och kan snabbt komma undan. Tolkien innebär klart att hober är sällsynta men fortfarande förekommer i nutid, även stora människor är osannolikt att någonsin se en.

Hobbits också fortfarande ung i sprit. De älskar skämt, spel, fester, och i synnerhet att äta. En normal hobbit dag kan inkludera frukost, andra frukost, elevensies, lunch, te, middag och kvällsmat. Hobbits äter en kost helt brittisk sammansättning, men är särskilt beroende av svamp, och kan vara mycket girig om att dela dem. På andra sätt, hober tenderar att vara ganska generös, erbjuder mat och välkommen till andra Hober.

Hobbit födelsedagar är underbara, ekande verkliga födelsedag traditioner i Östeuropa. Istället för att få presenter, de ger presenter vid sina partier. I Midgård som Tolkien beskriver, resulterade detta i de flesta hobbits få minst en närvarande en vecka. Flesta presenterar är ganska enkel. Bilbo fulländade födelsedagskalas i Sagan om ringen med "presenteras för alla" är snarare undantag än regel.

De flesta hobbits höll typiskt agrar arbetstillfällen på före kriget ringen, där fienden Sauron var besegrad. Många var jordbrukare, och andra hober kan Millers, trädgårdsmästare, smeder, och taverna ägare. Hobbits gjorde också en stor verksamhet jordbruk pipa ogräs, som de rök med iver. Mest hobbits brukar ha enkla smaker, njuta av vanliga händelser som de blommande blommor, och vilket klargörs i The Hobbit , de ser med ogillande på äventyr.

Några hobbit familjerna var kända för sin osmakligt "äventyr. " särskilt Took familjen, som producerade Bilbo mor anklagades ofta för att ha äventyr och är därför inte riktigt respektfullt. Den Bagginses, både Frodo och Bilbo, fortsätta denna tradition, tillsammans med Peregrin Took, Meriadoc Vinbock och Sam Gamgi. I början av Sagan om Ringen läsarna veta att hober härstammar från en matriarchal samhälle som för länge sedan bodde på avrinningsområdena. Hobbits fast då främst i Shire, och i byn Bree. Breelanders, till skillnad Shirefolk, leva sida vid sida med stora människor. Shirefolk tvärtom tenderar att hitta handel med människor är ganska märkligt och bör undvikas om möjligt, först efter kungen av Gondor, Aragorn, återfår sin tron genom att besegra Sauron, med hjälp av Frodo Baggins.

Från dessa ganska enkla folk väljer Tolkien hjältar som kommer att "skaka grunden" för hela Midgård. Att Frodo ges exceptionellt svåra uppgiften att gå in i fiendens land Mordor och förstöra Saurons ring. Alla goda folket i Middle Earth, alver, dvärgar och män, beror på detta dumdristig chans som nyckeln till att besegra Sauron.

Hobbits bevisa så charmig ett koncept, att många fantasyromaner ingår efteråt dem. Normalt de kallades Halflings, men alla visste detta inneburit hober. Liksom, Dungeons Dragons tecken lätt kunna hober, och gjort ganska kraftig fighters. Men i dag, hober är fortfarande mest förknippas med Tolkiens verk, och med Peter Jacksons tre filmer baserade på Sagan om Ringen . Hober, är i sin enkla sätt, och i enstaka stora gester, med stor kärlek av fans av fantasivärldar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.