Vad är Hijrah?

Hijrah innebär migrationen. Den Hijrah hänvisar särskilt till Muhammeds flykt från Mecka till Medina, som inträffade år 622 e. Kr. Muhammeds läror mottogs inte väl i Mecka, som ironiskt nog blev den mest heliga av städer för att religionen islam.

Med hans anhängare flydde Muhammed till Medina, som kallas Yathrib vid den tiden och den islamiska religionen sannolikt att tacka för sin överlevnad till Hijra. I Medina fick lära Muhammed en större och mycket mer mottaglig publik. Således Hijrah är för många den tidpunkt då islam blir en etablerad religion.

Medina gjorde att de nyfödda islamiska anhängare att uppfostra sina barn i relativ fred och att utveckla de principer som skulle styra samhället. Vidare tillåts Medina islam att mogna och få styrka som en gemenskap. Detta resulterade i en mogen och aktiv islam som snart skulle vara en mycket stark kraft i det område som nu heter Saudiarabien.

På grund av detta, markerar Hijrah början av den muslimska kalendern varje år. Den muslimska kalendern baseras på månens cykler, vilket gör det svårt att motsvara traditionella gregorianska kalendrar. Således tidpunkten för början av den första månaden av året ändras årligen.

Faktum kalendern på islam kallas ofta Hijrah kalender, på grund av dess legendariska start. Muslimer inte tekniskt fira "nyår" eftersom den görs i västvärlden. Men är början av Hijrah kalendern en tid av eftertanke om styrkan i islam, och på sitt eget liv.

Idag termen Hijrah inte bara hänvisa till "Hijra" utan även alla invandringen som gör att man kan höja sin familj i en centrerad mer islamisk kultur. Hijrah kan också betyda avregistreringen på en ny väg som gör att man kan bli en bättre person. En person som har begått anses syndiga skulle göra Hijrah till ett liv fritt från synd. Således Hijrah kan vara antingen en fysisk eller andlig migration.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.