Vad är Cult Fiction?

Cult fiktion är fiktion som har lockat till sig ett stort följe av lojala fans och supportrar. Förutom kult fiktion, är det också möjligt att se kult författare, författare som har lockat och höll fans som ivrigt väntar på sin nya publikationer. Cult fiction varierar kraftigt i fråga om ämne och jämn kvalitet, med litterärt värde av cirka verk cult fiction ifrågasätts av bokförda kritiker som har lyckats stå emot fläkten mentalitet.

Ofta cult fiction raster ny mark på något sätt. Kanske författaren använder en nyskapande berättande stil, eller tar upp edgy frågor som inte har diskuterats. Cult fiction kan innehålla material som anses uttryckligen för den tid under vilken den har publicerats locka LYSTEN intresse från läsare som gillar det lite krati. Det kan också vara kontroversiellt: några av de mest uppskattade verk cult fiction har förbjudits någon gång eller annat. Författare kan utforska människans villkor, skriver skrämmande visioner dystopiska samhällen, eller helt enkelt berätta en bra historia.

Många människor har starka minnen om verk cult fiction. Böcker märkt som "cult fiction" beskrivs ofta som böcker som i grunden ändrar tänker läsaren, eller utmana läsaren på ett uppfriskande sätt. På engelska böcker som Catcher in the Rye, 1984, Flugornas herre, Lady Chatterleys älskare, Vredens druvor, To Kill a Mockingbird, Fahrenheit 451, Ulysses, Naked Lunch, On the Road, Wise Blood, A träd växer i Brooklyn, Brave New World, Fight Club, The Bell Jar, och Do Androids Dream of Electric Sheep? har ofta framhållits som verk kult skönlitteratur. Några av dessa böcker blev nästan totemic för en generation, med människor som läser dem på campus och brett diskutera dem, och medan vissa var kontroversiella för sin tid, många ingår i behandlingen listor för medel-och gymnasieelever i dag.

Cult fiction är vanligtvis mest lästa, även om detta inte alltid fallet, och anspelningar på karaktärer och händelser i kulten fiction brukar allmänt uppfattas bland allmänheten. Till exempel har inte alla läst Flugornas herre , men många människor förstår vad som menas när man hänvisar till "hålla Conch" när det är deras tur att tala med hänvisning till en central del av detta 1954 roman. Cult fiction bor också i tryck, vilket gör det lätt för nya läsare att hämta ett exemplar och utforska det för sig själva.

Några exempel på kult författarna som arbetar på engelska inkluderar Jane Austen, JK Rowling, Henry Miller, Tom Robbins, Kurt Vonnegut, och Hunter S. Thompson. Hermann Hesse, Albert Camus, och Gao Xingjian, bland andra, är kult författare på sitt eget språk som har blivit berömd i engelsktalande nationer genom översättningar. Dessa författare har brinnande fan följande sätt när som har läst alla sina publicerade verk och plockade isär dem i detalj, att hitta en rad olika innebörd i varje rad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.