Vad är Apostasi?

handling att överge sin religiösa tro kallas avfall. Begreppet används också mer allmänt för att prata om att lämna en orsak eller politiskt parti. Som en allmän regel, inte någon som inte själv identifierar sig som en avfälling, såsom denna term anses ganska nedsättande.

Ordet härstammar från ett grekiskt ord som betyder "att överge sin post. " Många religioner innehålla ett förbud mot apostasi, som anses vara en allvarlig synd. Någon som överger Gud helt och hållet kan kallas en ateist och en avfälling, men någon som konverterar till en annan religiös anses också vara en avfälling. I båda fallen, vissa religiösa samfund anser att avfällingar är dömda till evig pina för att överge den sanna tron. Förutom de förmodade straff i helvetet drabbar avfällingar, apostasi har vissa verkliga jordiska konsekvenser. På den mer milda änden av skalan, får barn med en avfälling ansikte avslag och svårigheter om de försöker utöva sin tro eller att gifta sig i sin kyrka.

För att begå apostasi, måste någon offentligt och formellt avslå hans eller hennes tro. Om någon väljer att sluta gå på gudstjänster, bön, eller observera religiösa seder, han eller hon kan anses vara förlorade, men inte nödvändigtvis en avfälling. En avfälling gör en formell avsägelse signalerar en permanent brytning med den tron, och detta brott kan inte repareras. I många fall är den term som används nedsättande av människor som bor kvar i tron. Människor kan tyda på att någon lämnat tron att de är svaga, eller vid ringa skäl. I de flesta fall kommer ett försök att göra ett exempel på den avfallna liv och val göras, så att andra medlemmar i tron inte följa efter. Detta är särskilt sant med kulter och sekter extremistiska, som inte vill uppmuntra avhopp hos sina medlemmar.

Att välja att begå avfällighet kan vara mycket svårt, även när man inte är Vindrutor med döden. Valet att offentligt separat och eventuellt senare kritisera en religion är inte tas på allvar. Allmänhet, måste någon vara mycket trogen begå avfällighet i första hand, eftersom endast en djup förtroendekris kan leda till en sådan åtgärd. Det kan också vara svårt för någon överväger apostasi att hitta en bra andlig rådgivare, vilket kan vara mycket alienerande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.