Vad är Air Quotes?

Air citat är en form av kroppsspråk och gester, ofta i kombination med en åtföljande ord eller en fras som är tänkt att innebära en annan innebörd till de ord eller fraser som används. En liknande form i tryck kallas skrämma citationstecken där ett ord är placerad inom citattecken att ifrågasätta hur ordet ska tolkas. Ett exempel på att skrämma citera kunde vara något i stil med följande: Tja kandidaten säger "han inte kommer att höja skatterna. . Detta väcker tvivel om innebörden av ordet säger, och faktiskt kan förmedla tron att den person som skriver en linje som inte tror att kandidaten är sanningsenlig. Ett annat sätt att använda detta skulle vara att placera ordet säger, i kursiv stil. Om du talade denna linje, kan du ansöka luft nämner som en extra form av vikt. Gesten innebär oftast att föra händerna strax över axelhöjd, och nära ansiktet, men vissa har händerna strax ovanför på båda sidor av axlarna. Med varje hand riktade framåt, och med tummen, ring och pinkie fingrar fälls i handflatan, den pek-och långfingret hålls uppåt tills det korrekta ordet eller frasen angivits som placeras inom citationstecken genom att böja pek-och långfingret mot palm.

De flesta människor placera sina händer ner efter att ha avslutat en rad luft citat, eftersom att lämna dem i potentiell luft citera ställning verkar lite konstigt. Ibland gest verkar lite överflödig eftersom människor också har vocal ton, som kan hjälpa så att de kan förmedla något som sarkasm, misstro, satirisk användning av ett ord, eller förslaget att det ord som används förskönande. Ibland kommer folk även använda luft citationstecken när de kopplar det tal av andra människor, vilket kan omfatta intryck av den person utöver vad personen sa. Det finns ett antal olika synonymer för luft citat, och även om gest är ganska väl förstådd på engelska, andra kultur har olika sätt att förmedla luft citat. Första kan de kallas Ersatz citationstecken (uttala Ersatz som airsotts), och de kan också kallas airsotts, återspeglar uttalet. Ersatz är ett intressant ord val, och översätter till ersättning, ersättning eller reservdelar. Det kan också innebära imitation, eller konstgjorda. Själva ordet kan anses vara motiverat i samband med flyg citat sedan gest nästan alltid anger att ord eller fras som används är en ersättning för andra mer precisa ord som kan användas istället.

Ersatz är tyskt ursprung, och Tyskland har en annan version av luften citera än vad människor i USA. Deras version ser mer ut som den tyska frågetecknet, med ena handen upp och andra ner. Många människor som använder luft, citat kommer försöka att upprepa något som ser ut citattecken på sitt eget språk. Detta kanske eller kanske inte liknar engelska citattecken.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.