Vem är Mary Russell?

Mary Russell är lockande litterär figur skapad av kriminalförfattare Laurie R. King för en serie böcker om Sherlock Holmes. I dessa böcker, Mary Russell, som börjar som en ganska ung, lite klumpig men oerhört intelligent tonåring, gradvis blir Holmes 'kamrat, partner i brott lösa, och så småningom hans hustru. Mary Russell böcker har vunnit stort beröm för feminina manliga värld Holmes och passar väl in i den ursprungliga genren. The Mary Russell romaner tenderar att inte ta itu med Conan Doyle fall, även Mary hänvisar till dessa fall. Hon är ofta den första person som berättare i romaner, och så hennes perspektiv på Holmes erbjuder komedi, sympati och intresse. Istället för omarbetning Holmes ursprungliga fall, King flyttar in i nya ärenden som skulle ha framgått Holmes senare i livet. Holmes ser Mary Russell som hans jämlike och en ny källa till glädje som först hans praktikant och sedan hans partner i arbetet och livet.

Mary Russell gör en intressant karaktär i sin egen rätt, eftersom hon är helt annorlunda från Edwardian eller tidigt 20th century kvinna av hennes tid. Hon står i många avseenden. Hon är stolt över sitt judiska arv, och blir en allvarlig vetenskapsman i första och andra böcker. I den första boken, hon håller upp av en moster som har lite respekt för henne. Hon brister klumpigt ut Holmes "tyst pension och omedelbart engagerar honom med sina insikter och vilja att lyssna till honom.

Förhållandet mellan Maria och Holmes är först nästan föräldraledighet, så blir han till henne, fadern att hon saknar den bror hon saknar, och egentligen den enda personen i hennes liv som brydde sig om henne sedan hennes familjens död. Gradvis möter hon Holmes rollistan har och drar dem med mycket mer detaljerad än gjorde Doyle. Watson är mindre med i romanerna, men Mycroft Holmes är ett viktigt inslag i de flesta romaner.

Mary Russell är definitivt den feminina motsvarigheten Holmes i senare böcker. Hennes tankar om hennes arbete med Holmes allt från humor till gripande, och till skillnad från Conan Doyles berättelser, är mysterier få mycket mer i detalj, ger läsaren en verklig chans att gissa eller lösa mysterier grund av ledtrådar presenteras i berättelserna. Detta är en funktion som ofta saknas i Doyles arbete, eftersom Holmes har ett sätt att notera saker som aldrig nämns av Doyle. Mary Russell som berättare tenderar att kamrat läsaren förklara händelser när de inträffar. The Mary Russell serien pågår och hittills har Laurie King skrivit åtta Mary Russell Books. För publikationer dessa är:

Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.