Vem är Bilbo Baggins?

Bilbo Baggins är den älskade huvudpersonen i JRR Tolkiens The Hobbit , och en mindre, men mycket viktig egenskap i Tolkiens mästerverk Sagan om Ringen . Bilbo är en hob, välsignad med en kärlek till mat och dryck, speciellt frö kaka, som av misstag finner sig indragen i ett "äventyr". Adventures många hobbits anses mycket disrespectable, så Bilbo: s deltagande i en resa med Thorin dvärgen, och hans släktingar, och Gandalf, en guide, kommer som en överraskning att The Hobbit och definitivt förändringar under historien om Midgård i mycket stora och viktiga sätt.

The Hobbit är en mycket kortare och mindre komplicerad bok, särskilt inriktade på barn och vuxna som gillar humor och äventyr. Innehåller dock en del av boken upp de viktigaste tomt i Ringar , och boken är ett "måste läsa" som en föregångare till Ringar . Vi träffas första Bilbo, som njuter blåser litet rökringar, när han stöter Gandalf guiden. De två samtala och Gandalf, unbeknownst till Bilbo, märken hans dörr med en skylt som säger han är intresserad av ett jobb som en inbrottstjuv eller "skatt sökare. "

Gandalf gör detta beslut delvis på grund av ett par saker Bilbo Baggins säger, och eftersom Bilbo är son till Belladonna Took. Även om Bagginses är mycket respektabel, Tooks har en vana av företag enstaka äventyr. Trots Bilbo protester, ser Gandalf honom som rätt för jobbet. Övertygande Bilbo, och de 13 dvärgarna av detta är en annan sak, och när dvärgar och Gandalf visa upp mycket oväntat på Bilbo dörr, en munter te som Bilbo helt mållös och mycket orolig, finner Bilbo dvärgarna frågor om hans lämplighet tillräcklig eld för att försvara sin rätt att gå äventyr, i ett försök att försöka återta förlorade skatten enligt Lonely Mountain, som skyddas av den mycket stark och listig draken Smaug. Som många hjälte resor, särskilt Dantes Divine Comedy , är Bilbo Baggins den stadgad 50 års ålder när han börjar sin resa. Hans första försök till inbrott är katastrofal, men Bilbo snart blir ovärderligt för dvärgar, rädda dem från enorma spindlar, trä tomtar, och så småningom förmedling ett fredsfördrag mellan dvärgarna och de många arméer som har kommit att kräva en andel av skatten när Smaug är död. Som Gandalf förutspådde, är Bilbo Baggins rätt man (hobbit) för jobbet, och transporterar bort sin del av äventyret med stor skicklighet och ande. Ett oerhört viktigt kapitel för Ringar entusiaster är Bilbo möte med varelsen Gollum. Han hittar en ring som Gollum har varit att dölja, och upptäcker att ringen gör honom osynlig. Denna ring, som fans av den senare boken känner väl, i själva verket är Den Enda Ringen, en sak av ondska tillverkade av mörka trollkarlen Sauron. Bilbo döljer upptäckten av ringen från bolaget under större delen av resan, men i slutändan fesses upp till att ha upptäckt det. Dvärgarna bestrider inte hans rätt att använda det, men Gandalf är djupt misstänksam mot den.

Slutsatsen av Ring of Power är oerhört viktigt att Ringar , och i början av detta andra verk bär ringen har uppenbarligen förändrats Bilbo på många sätt. Vidare har Bilbo Baggins gett sitt fullständiga namn till Gollum när de spelat ett spel av gåtor, och detta namn är förrådda till Sauron. Bilbo befinner sig ständigt upptagen med ringen, och han har inte åldern fysiskt. Han inte längre vill leva i sitt älskade Shire, utan tar istället bort i Ringar så småningom bosatte sig i Elven avveckling av Vattnadal.

Även Bilbo är ovilliga att ge upp ringen, gör han det på eget bevåg, deeding det till sin adopterade arvtagare och kusin Frodo Baggins. Det kommer att vara Frodo som i slutändan kommer på sig uppgiften att försöka förstöra ringen, för att rädda världen of Middle Earth från att bli omkörd av ondska. Bilbo Baggins är den enda innehavaren av ringen, i dess historia som kan ge upp ringen frivilligt, om det fortfarande en aning motvilligt.

Både Frodo och Bilbo Baggins som bärare av ringen, så småningom få rätt att resa till Elven Gray Havens, en plats för fred och odödlighet. Det sista vi ser av Bilbo i Ringar är hans avsluta med Frodo, Gandalf, och många av alverna, till denna plats för fred och sista vila.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.