Vad betyder "Ibid" Mean?

Ibid är en sammandragning av ibidem , en latinsk ord som betyder "på samma plats. " Denna term används mest för footnoting i vetenskapliga texter, vilket gör att författaren att säga "ibid" i stället för att citera en lång titel. I lagtexterna, kan folk använda "id", en förkortning av "idem", ett ord som betyder "som tidigare nämnts. " Om du någonsin har läst en text och undrade om identiteten på denna "ibid" person som verkar att få det hänvisas till hela tiden, nu vet du! huvudsak "ibid" är en finare form av dito märken. Om till exempel du referering något som Effekterna av Factory-producerade Utsläpp till storstadsområdena Nilen Watershed: en miljöstudie , är det en lång titel att få hänvisa till om och om igen. Istället kan du referera till titeln i en fotnot, och använd sedan "Ibid" i framtiden fotnoter. Om du flyttar till en ny plats i texten, kan du varna dina läsare med "Ibid (sidan 23)" eller "Ibid, 23" beroende på vilken typ av citeringsformat du använder. När en ny källa införs kommer "ibid" processen börjar om igen. Med andra ord, om du citera Effekterna av Factory-producerade Utsläpp till storstadsområdena Nilen Watershed: en miljöstudie en gång och följ med ytterligare fyra citat är markerade med "ibid" innan vi går vidare till Cultural Praxis i södra Nilen Flodslätt , en "ibid" efter denna källa hänvisar till Arbetsplatskultur i södra Nilen Flodslätt , inte till den ursprungliga texten.

användningen av "ibid" avser både en författare och en text. I vissa vetenskapliga texter, att folk använder "idem" refererar till en författare själva om flera verk av samma författare är en hänvisning, som i "John Smith, Purple Elefanter After Midnight (Saint Louis, University of Missouri Press, 1974), 367, dito, Enligt Lily Träd (New York, StMartin's Press, 1981), 284. "Samtidigt ersätter en författares namn med" idem "kan verka lite lat, en del författare har ganska långa namn och titlar, och" idem "som sparar utrymme och tid.

Olika vetenskapliga discipliner har olika regler om citat, och särskilda instruktörer, universitet och publikationer kan ha sina egna preferenser. Av denna anledning är det en god idé att konsultera en stil manual innan du skickar in material för publicering, gradering, eller, för att säkerställa att det uppfyller grundläggande stilistiska normer för den plats där det lämnas in. Samtidigt göra små justeringar footnoting praxis kan tyckas nitpicky att vissa ser den till att materialet är standardiserat, och material som inte har ordentligt redigerats kan avvisas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.