Vad är spel för gallerierna?

När någon sägs vara "spel för gallerierna" betyder det att han eller hon lägger på en föregiven prestanda med målet att inbilla folk, och att resultatet inkluderar en stor överdrift. I grunden är någon sätter på en show när han eller hon är spel för gallerierna, ofta på bekostnad av det budskap som han eller hon försöker förmedla. Ett stort antal personer kan anklagas för gallerierna, generellt, alla offentlig person som missbrukar sin ställning för att få en punkt över kan anses vara uppvisningar, samt privatpersoner som ägnar sig åt lite överdrift kan också finna sig anklagad för spel för gallerierna.

Uttrycket refererar till en läktaren, en stor amfiteater som används för föreställningar. Tanken är att när människor utför i en amfiteater, de tvingas att över-agera så att de kan ses av personer i de övre nivåerna, utan att vara extremt högljudd och tydlig, kanske nyanserna av prestanda miss. När någon anklagas för uppvisningar, betyder det att en show läggs på som kanske är lite för stora för platsen.

Ofta uppvisningar innebär en stor överdrift, ofta ur en genuin önskan att främja en orsak med passion. Uppvisningar tekniker kan också användas i ett försök att skrämma folk, till exempel, kan en åklagare läktaren i hopp om cowing ett vittne i montern, eller att uppmuntra en misstänkt att överväga att göra en invändning, snarare än att gå till domstol.

politiska uppvisningar i synnerhet kan vara ganska farligt, särskilt när en skicklig talare använder överdrivna tekniker för att få en punkt över. Det är ofta lätt att svänga vilja och idéer från allmänheten med några väl valda ord, så en politiker kan ha otillbörligt inflytande över en situation genom att bara tala väl, och uppvisningar taktik kan användas för att driva medborgare i ett särskilt yttrande, snarare än att låta dem dra sina egna slutsatser.

Det kan vara lätt att glida in i gallerierna, speciellt när man talar om något som du känner starkt för. Speciellt när du får en chans att förbereda anmärkningar för ett evenemang, läsa kommentarer under första, och fråga dig själv hur du skulle känna dig om du hört de orden kommer från någon annan. Om de lämpligt att inställningen och orsaka kommer kommentarer förmodligen tas emot väl, men om de verkar lite skrytsam och genomtänkta, kanske du vill tona ner dem så att du inte anklagas för gallerierna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.