Vad är sällsynta böcker?

Sällsynta böcker är böcker som av en eller annan anledning, svår att få. Beroende på boken, kan efterfrågan vara hög, varvid boken kan vara ganska dyrt, eller efterfrågan kan vara lägre, begränsas till en mer specialiserad gemenskap. Emellertid kan detta inte nödvändigtvis betyda att priset sjunker. Flera företag runt om i världen är specialiserade på sällsynta böcker, spåra böcker för sina kunder och erbjuder olika fynd på offentlig auktion och auktioner, och sällsynta samlare boken också kan hittas i hela världen. Det finns många skäl till varför en bok kan bli sällsynta. Även sällsynta böcker är ofta gamla, är detta inte alltid fallet, och att åldrandet inte nödvändigtvis göra en bok sällsynt eller värdefull, med undantag för riktigt gamla böcker. Till exempel renässans böcker och manuskript, på grund av sin ålder, tenderar att ta ut ett högt pris på grund av deras historiska värde och sällsynthet, medan böcker från ett till två år sedan är inte nödvändigtvis värdefulla. 19th century öre dreadfuls, till exempel, kan vara spännande samlarobjekt, men de är ofta långt ifrån sällsynta. En bok kan vara ovanliga till sin natur. Första upplagan, till exempel, är ofta mycket sällsynta på grund utgivare vanligtvis hålla inledande upplagor låg i fall boken inte säljer. Boksamlare som lyckas hitta en första utgåva av ett enormt populär bok kan vara beredda att betala en vacker penning, första upplagan av Harry Potter och de vises sten , till exempel, sålde för ungefär $ 45. 000 USA 2008. Böcker med tryckfel, inneslutningar som släpptes senare, och andra intressanta errata kan också vara sällsynta, som är kontroversiella böcker som på något sätt lyckats undgå pulping på förlagets. p

böcker som undertecknas av författaren, särskilt med en inskription, betraktas också sällsynta böcker, och även med böcker som tillhörde någon berömd. Den Exlibris av en framstående historisk figur på framsidan av en bok kan höja värdet oerhört, även om själva boken är egentligen inte har något värdefullt. Böcker som har förvandlats till filmer kan göras mer värdefullt om medlemmarna i gjutna tecken upplagor av böcker, illustrerar en situation där boken som blev känd genom association.

Samla sällsynta böcker kan vara mycket givande, men också potentiellt farligt. Bibliofiler kan spendera alarmerande mängder pengar på böcker varje år, och de kommer att stanna vid något för att få en särskilt eftertraktade upplaga. De är också sårbara för rovdjur säljarna, till exempel personer som falska autografer eller göra en bok för att vara mer sällsynt än den är. Som regel kommer alla seriösa säljare enas glatt till en tredje part i syfte att verifiera boken och dess ursprung, och om du råkar vara att titta på en sällsynt bok undertecknats av en modern författare, en del författare har kontroll program för autografer.

Du bör vara medveten om att genuina gamla sällsynta böcker sällan når allmänheten marknaden för försäljning, de flesta amatörer sällsynt boksamlare fokus på böcker från de senaste två århundradena. Privata samlare brukar hänga på sina böcker, och när de dör, deras böcker är ofta doneras till museer, snarare än säljs. I de sällsynta fall som äldre handskrifter och böcker gör det till den öppna marknaden, de är oftast mycket dyra, och de är oftast ryckt upp av akademiska institutioner och privata bibliotek.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.