Vad är hemligheten?

The Secret ® är namnet på en bok, film, och populär teknik för framgång. Boken skrevs 2006 av Rhonda Byrne, som också arbetat med flera andra verk för ny tanke andlig rörelse, som har sina rötter i det sena 19th century. Secret ® bygger i hög grad på en tidigare bok, The Science of Getting Rich , skriven 1910 av Wallace D. slör, också en ny tanke filosof.

Den grundläggande principen bakom båda The Science of Getting Rich och Secret ® handlar om positivt tänkande. Slör kallade detta "det visst sätt" och Byrne kallar det "The Secret ®. " Denna princip bygger på slör såg att han kunde använda tidigare ny tanke tekniker för att bidra till att förändra ett antal saker internt, och även att förändra sitt tillstånd av fysiskt välbefinnande. Han började då undra om samma teknik kan användas för att ändra saker som personlig framgång, eller förmögenhet, eller relationer.

Tanken är just att om man tror någonting riktigt, kan du få det. Det positiva tankar drar till sig positiva åtgärder i världen, och att negativa tankar drar till sig negativa åtgärder i världen. Därför kan nästan allt vad vi upplever i vårt dagliga liv kan tillskrivas vår sinnesstämning. Tricken är därför lära sig att kontrollera vårt tänkande, att hålla oss positivt genom en serie övningar lärda och beteenden, så att vi kan nå de mål vi önskar.

Titeln Secret ® kommer från en fordran, som är att även om dessa tekniker har varit kända i århundraden har de varit avsiktligt dold. Det är sant att de har varit kända åtminstone sedan mitten till slutet av 19th century, då lagen om attraktion främjades starkt av New Thought filosofer, det finns lite bevis att de har aktivt dolt. Många böcker publicerades innan Secret ® som beskrivs samma principer, och många hade relativt bred distributioner. Den marknadsföring som åtföljde Secret ® var stor, med en särskilt massiv online marketing blitz åtföljer release. Kampanjen används virala videos som främjade tanken att Secret ® kan hjälpa människor att bli rik, genom att lära dem att ändra sitt tänkande. Dessa klipp visade människor som hade förmodligen använt sig av metoden, beskriver hur det hade förändrat deras liv till det bättre.

Inte långt efter bok, en film baserad på Secret ® släpptes också. Franchisen nått ryktbarhet i USA när Oprah skisserat den på hennes show, och det snabbt blev en enorm framgång att dvärgväxta många andra böcker om självhjälp. Många fortsätter att främja Secret ® som en uppsättning livsförändrande metoder, medan andra kritisera den.

De flesta kritiker menar att de metoder som anges i Secret ® har liten eller ingen praktisk effekt på människors liv, och kan i själva verket försämrar personer som tar verklig handling som kan hjälpa dem. Någon som behöver psykiatrisk eller fysisk vård, till exempel, skulle kunna tolka vissa delar av texten för att antyda att de helt enkelt kan tänka sig ur sina bekymmer. Samtidigt, för att de upplever stor smärta eller svåra umbäranden kan tolka boken säger åt dem att de bär skulden för allt som händer med dem, genom att tillåta negativa tankar att gå sina sinnen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.