Vad är ett Mare’s Nest?

En ILLUSION är en extremt rörig och komplicerad situation, att likna vid ett råttbo. Denna fras är inte så vanligt, och det verkar vara vanligast i Storbritannien, utanför England, kan folk tycker att det är lite förvirrande. Detta är dock inte den ursprungliga betydelsen av detta uttryck, samt att spåra historia ILLUSION avslöjar en fascinerande samling av vändningar, som visar hur mycket ett språk kan mutera på kort tid.

Den första registrerade fall av "Mare's nest" inträffade 1576, och det refererade en falsk upptäckt. Eftersom ston särskilt inte boet skulle upptäckten av ett "Mare's nest" har setts med viss skepsis och kanske kritik. I denna mening, skall den slang sikt även till någon sorts bluff eller bedrägeri, som gjorts med avsikt att vilseleda människor. Människor kan också använda frasen att hänvisa dismissively till illusorisk upptäckter, som i "Mr Jones tror att han gjort ett genombrott, men egentligen är han hittade ett sto's nest. " Genom 1800-talet begreppet hade skiftat något, som kommer att användas för att hänvisa till förvirring eller missförstånd. I denna mening skulle en ILLUSION inte nödvändigtvis vara avsiktligt vilseledande, utan snarare en förvirrad eller oklar omständighet. En ILLUSION skulle kunna vara en form av falsk verklighet, skapas genom en brist på fullständig kunskap och medvetenhet. I mitten av 1900-talet omorganiserade innebörden av ett sto's Nest, som kommer att användas för att beskriva en kaotisk situation. Människor skulle kunna använda termen både bokstavligt, i form av en fysiskt rörig miljö, och bildligt talat, hänvisa till en förvirrande situation. Denna moderna känsla av en ILLUSION är förvisso långt ifrån den ursprungliga betydelsen, och för den som slutar att fundera över den bokstavliga meningen, kan det tyckas lite förvirrande eller mystiska. Vissa etymologists har föreslagit att den moderna innebörden av ett "Mare's nest" kan vara nära förbunden med den gemensamma slang termen "råttbo" med folk dra ett samband mellan de två eftersom båda innehåller världen "boet. "

Moderna författare verkar ha bidragit avsevärt till den nya innebörden av ett sto's Nest, särskilt under 1930-talet och 1940-talet. Agatha Christie var en framstående författare som använt begreppet "ILLUSION" att referera till en enda röra, och populariteten av hennes böcker har utan tvekan bidragit till utvecklingen av den nya innebörden av uttrycket. Med tanke på att hennes böcker layered ofta med mening, kan hon i själva verket har valt "ILLUSION" avsiktligt, och hennes läsare kan ha underlättat för mening i dess moderna mening.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.