Vad är en uppenbarelse?

en uppenbarelse kan beskrivas som ett ögonblick av självförverkligande eller upptäckt som upplyser eller avslöjar personens karaktär. Epiphany är rotad i det grekiska ordet epiphania som översätts till manifestation. Som används i modern skönlitteratur, filosofi och psykologi, är en uppenbarelse manifestationen av egna sanningar.

Några jämföra epiphany till Gestalt , det "Aha" ögonblick när saker om ens själv bli klar. I gestaltterapi och andra former av psykoterapi, är förhoppningen att kunderna kommer att uppleva inte en epiphany utan många. Manifestationen av själv-sanning kan inspirera till förändring och lösa problem.

Ofta i filosofi, en uppenbarelse beskrivs som inte bara är en självförverkligande, men upplysning om en mental härva som rör människor i allmänhet. Filosofer kan få sällsynta glimtar av insikt som tycks ge dem stunder av djupare förståelse, de känner, i mycket komplexa problem. Så bråttom av förståelse kan framkalla glädje, men då en uppenbarelse kan sedan avfärdas som alltför enkelt.

Många författare, men framför allt James Joyce, används begreppet Trettondagen med stor framgång. I Joyces porträtt av författaren som ung , roterar varje novell kring huvudpersonen upplever en uppenbarelse av slag.

Joyce verkligen inte betyda att en uppenbarelse var nödvändighet en positiv stund. Det var ett klargörande ögonblicket, när både karaktär och läsaren fram till en slutsats om den djupa fel av tecknet. Joyce var uppenbarligen inte den första författare att använda epiphany. Dessa uppenbarelser är avgörande för det klassiska grekiska dramat. Oidipus "Upptäckten av hans oförmåga att undkomma ödet är i huvudsak en uppenbarelse. Som sådan egen sanning kan innebära en mycket smärtsam och olycklig stund. Det kan inte vara en lösning, utan kan istället leda till mer komplexa. Oidipus "Epiphany de var blinda för öde resultat i sin galenskap och förblindande själv. Hans mor /maka: s svar är ännu mer över, hon hänger sig. i psykologi, är utbildning lägerledare lärt att det är viktigt att inte få ett försprång på kunden. Anländer till en uppenbarelse måste ske gradvis och ett säkert guidad process. Self-undersökning och avslöjande själv sanningen kan vara psykiskt smärtsam och instabila patienter, kan leda till skada sig själv.

Precis som i Platons Platons grotta , kan vissa människor står inte ljuset och kan möta sanningen eller bedrägeri i sitt liv med stor fruktan och bävan. De kanske vill snabbt tillbaka till grottan. För andra, som Platon beskriver, som vetter mot bakgrund öppnar fantastiska möjligheter. De tittar på solen och välkomna Epiphany med glada vördnad och förundran.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.