Vad är en oxymoron?

En oxymoron är en fras i de delar som är motsägelsefulla eller orimliga i ett av flera sätt. Ofta är minst ett av orden i en oxymoron inte användas bokstavligen eller har flera betydelser, eller finns det något stenografi används och den skenbara motsägelse uppstår ur detta. Att förstå mer om vad en oxymoron är, låt oss titta på några exempel.

figurative meaning oxymoron.

Vegetarisk köttbulle. Det finns massor av vegetariska köttbullar recept finns på Internet, trots att allt som förtjänar namnet köttbulle kan per definition inte vara märkt vegetarian . Ordet köttbulle används för att framkalla form, smak, och betydelsen av livsmedel i olika recept, och vad som egentligen menas är något som "en vegetarisk version av en köttbulle. " Men, det är effektiv att säga bara två ord, och-om man tänker på den andra en vara inom citationstecken- vegetarian "köttbulle," vilket betyder att den bara är en så kallad köttbulle, it works.

Shorthand oxymoron.

Större halv. Halvor måste per definition vara exakt lika. Att säga att ena halvan är större än en annan är en oxymoron eftersom det innebär att de inte kan halvor. Vad betydde det något i stil med "den större av vad som borde vara, eller var avsedd att vara, två lika stora bitar. "

Bird hund. En hund är en sorts varelse. En fågel är en annan. Ett djur kan inte samtidigt vara en fågel och däggdjur kallas en hund, så detta är en oxymoron. Vad som avses är "en hund som effektivt jagar fåglar. "

Dubbelklicka mening oxymoron.

Jumbo räkor. Räka är namnet på en sjö varelse. Det är också en storlek beteckning för något mycket minut. Därför, när den sammanställs med de ord som finns i många system-ägg och svarta oliver, till exempel-för den största storleken, jumbo , vi är samtidigt medvetna om både betydelser och ett resultat oxymoron .

Pretty Ugly. Pretty sätt attraktiv. Också används som Intensifier att ange ett lagom stort belopp, som i "Han är ganska hungrig /trött /upphetsad, etc. "När den används i den andra meningen, men sida vid sida med ett ord som motsäger den första meningen, vi är medvetna om både sinnen på en gång, och ett resultat oxymoron. Awfully pretty är samma sak i omvänd ordning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.