Vad är en muntlig rapport?

En av de viktigaste begreppen i utbildning tillsammans med undervisning och lärande, bedömning. Bedömning är en metod för att ta reda på om en elev har förstått och integrerat pedagogiskt material, och det kan ta många olika former. En skola bedömning kan vara en skriftlig rapport, en multimedia-projekt, en grupp presentation, ett klassrum frågesport eller test, en standardiserad bedömning, eller en muntlig rapport. En muntlig rapport är en presentation, vanligtvis en studentens lärare och klasskamrater, men det kan också göras för en större del av skolan, för föräldrar eller för en mer öppen grupp, beroende på omständigheterna. Till exempel på en vetenskap rättvist, kan en student fram en muntlig rapport om sitt projekt med jämna mellanrum för hans eller hennes klass, för andra besökare som passerar, och för domare. En muntlig rapport kan ha en mängd faktorer inklusive en introduktion, kropp och slutsats. Audio-visuella hjälpmedel-som affischer, bilder, får filmer, PowerPoint?, Modeller eller andra demonstrationer-vara tillåtet eller krävas. En fråga och svar-session där studenten ge presentationen interagerar med sin publik kan också vara en del av det förväntade målet. En muntlig rapport är en möjlighet för studenterna att öva sin förmåga att tala, men andra färdigheter kan spela in också. Det finns presentationsteknik, exempelvis att ögonkontakt med sin publik, förmåga att lyssna av en frågestund, och förmågan att förutse hur man presenterar något på ett sätt som är begripligt och tilltalande för en speciella publik.

Även kallas en muntlig rapport, skriver ofta deltar i utarbetandet-och ibland faktiska resultat-av en muntlig presentation. En studerande kan börja med att skapa ett utkast av vad han eller hon kommer att säga och försöka läsa den. Nästa steg kan vara att förbereda antingen anteckningar på ett ämne eller ett utkast poäng.

För att förbereda en muntlig rapport, en student strategi kommer att variera något beroende på om det skall levereras utan anteckningar. Om rapporten måste memoreras, kommer fler praktiken sannolikt att krävas. Om studenten får tala från Korrespondenskort eller en disposition-två populära metoder för att driva sin egen prestation-studentens förberedelser kan fokusera mer på andra aspekter av presentationen. Praxis kommer också att formas av hur strikt den tid den studerande har fått: att förbereda en presentation falla inom ett intervall är enklare än att försöka träffa en exakt längd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.