Vad är en bok Genre?

En bok genre är en viss klass eller typ av bok. Böcker kan delas in i ett brett sortiment av genrer, och folk ofta använder genre som ett kriterium när man väljer en bok att läsa. För att underlätta för webbläsare är det konventionella för bokhandlarna att dela sitt val av genre att göra det lättare för människor att hitta böcker som kommer att tilltala dem, och människor ofta sorterar sina böcker hemma som genre också. Bibliotek dela även böcker efter genre, med katalogisering system i likhet med Dewey Decimal System för standardisering. Boka genre är också ofta anges inne i den främre luckan på en bok för bekvämlighet. De två största genrer skönlitteratur och facklitteratur. Faktaböcker involvera händelser och historier som inte har hänt, även om de är baserade på verkligheten, och de kan innehålla raklång böcker och novellsamlingar. Nonfiction omfattar ämnen som har en saklig grund, allt från hur-till böcker om hem snickeri till historieböckerna som analysera tidigare händelser.

Inom varje grundläggande division finns det ett antal kategorier, och i vissa fall , en bok kan spänner över flera genrer. Några vanligen förekommande typer av bok genre fiction inkluderar: mystik, thriller, suspense, skönlitteratur, fantasy och science fiction. Vissa människor också dela barnens facklitteratur till en annan kategori, bryta denna kategori upp i styrelsen böcker, böcker bild, ung romaner för vuxna, osv.

Facklitteratur kan innehålla saker som historia, konst, politik, trädgårdsarbete, vetenskap, natur, sociologi, biografi, resor, och referens, bland många andra. Nonfiction böcker kan också sträcka sig över flera genrer, såsom i fallet med en bok skriven av en naturforskare som reser till forskning någonting. Boken kan betraktas som ett natur bok, utan även en resebok, eftersom det innebär en diskussion om resa i ett främmande land. Avdelningar finns inom varje undergrupp, liksom: konst, till exempel, innehåller konstböcker referens, böcker om konsthistoria, böcker som presentation särskilda typer av konst, och så vidare.

För många människor är boken genre en mycket viktig faktor för deras beslut att köpa en bok. En fläkt av mystik romaner, till exempel inte får njuta av skönlitteratur mycket, medan någon som vill veta hur man bygger ett skjul inte hittar mycket av intresse i kokbok sektion i bokaffären. Men folk ibland tycker att när de trycker utanför boken genre de är förtrogna med, upptäcker de ämnen och författare som de växer till kärlek.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.