Vad är en Writing klubb?

en skrift klubb är en grupp består av författare som möts för att dela och manuskript kritik. Människor som skriver noveller, romaner, poesi, pjäser eller till och facklitteratur artiklar kan delta i en skrift klubb för att få uppmuntran och stöd från andra. En skrift klubb kan ha möten praktiskt taget överallt, men ofta sammanträder i ett bibliotek, bokhandel, privata hem, eller en skola. Det finns flera fördelar att gå med i en skrift klubb. Delta i en klubb tillåter författare att ha kontakt med andra som är intresserade av att skriva och förstå utmaningarna med att vara författare. Medlemmarna i ett skriftligt klubb få konstruktiv kritik från sina kolleger författare så att de kan lära sig att polera bit och gör den starkare.

Om en författare inte deltar i någon form av skriftlig grupp eller klubb, det är svårt att vara objektiv om sina egna skrifter. Få feedback på sitt arbete tillåter henne att växa som författare och utvärdera sina styrkor som svagheter. Å andra sidan, när en författare deltar i en skriftlig klubb, måste hon också vara beredd att värdera andras arbete.

kritisera andra författare "manuskript hjälper en författare att förbättra sitt eget arbete. Det tillåter henne att se vad som gör en skriftlig del intressant eller tråkig. Utvärdera andra författare arbete tar tid från en individ skriver tid, så medlemmarna i en skriftlig klubb måste vara villiga att offra sin egen kreativa tid att hjälpa andra.

Om en författare vill bli medlem i en skriver klubb, kan hon hitta ett genom att kontakta bibliotek eller ett lokalt universitet. Många skriver grupper kommer att annonsera efter nya medlemmar genom lokalpressen också. Det är också möjligt att hitta skriva klubbar på Internet.

Om en författare inte har tid för ansikte mot ansikte interaktion med andra författare, kan hon ta emot många av samma fördelar av en klubb genom att delta i online-grupper. Författare kan ge feedback på varandras arbete, även om de bor i olika delar av världen. Om en författare erfarenheter svårt att hitta en skriftlig grupp att ansluta sig, kan hon försöka att starta eget. En författare behöver bara göra reklam för presumtiva medlemmar genom meddelanden till online anslagstavlor, placera en annons i lokaltidningen, eller kryssande en begäran på anslagstavlan i en bokhandel eller ett bibliotek.

Skriva klubbar ger författarna möjlighet att dela sina arbeten och läsa andras arbete som tycker om att uttrycka sig genom det skrivna ordet. Skriva kan vara en ensam uppgift, så gå med en grupp författare kan vara det ideala sättet en författare kan förbättra hennes författarskap och hjälpa andra med sina egna manuskript.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.