Vad är en Tom Swifty?

Ett Tom Swifty är en särskild typ av pun, eller ordlek, varav de flesta är beroende av en rad Orgel, olika ord som låter likadant. En Tom Swifty är sagt eller skrivet som en enradig skämt. Till skillnad från en gåta, har det inte fråga och svar: det teller bara väntar på lyssnaren att klura ut skämt. Namnet på Tom Swifty kommer från böckerna om en rad pojkes äventyr bok med en hjälte heter Tom Swift. Upphovsmannaregeln är faktiskt tillskrivas en grupp av flera författare som använde pseudonymerna Victor Appleton och Victor Appleton, JrOch som var benägna att använda en mängd olika adverb för att karaktärisera tal av karaktärerna, inspirerande uppfinningen av ordlekar. Ordvitsen kallas Tom Swifty var dock inte faktiskt används i serien.

Det finns en mängd olika typer av ordlekar som använder ordlekar, men Tom Swifty vanligtvis använder en ordlek på ett speciellt sätt. En del av det dåliga skämtet visas alltid i de ord som Tom Swifty säger, medan å andra sidan vanligen har i ett adverb som beskriver hur Tom Swifty talar. Varianter inkluderar med någon förutom Tom tala och göra en ordlek med det nya talarens namn eller en synonym för "sa," som skapar det dåliga skämtet.

Här är några exempel på Tom Swifties med förklaringar hur ordlekar arbetet: "Jag måste erkänna: Jag älskar korv, säger Tom uppriktigt.

Frank och korv är synonymer, men uppriktigt sagt innebär också rättframt, och är ett lämpligt adverb för biktstolen tonen i Toms uttalande i denna Tom Swifty. "Jag har varit i varje butik i grannskapet och ingen har bananer ", säger Tom förgäves.

Tom's Search har varit fruktlösa i att man har uträttat någonting och frukt-mindre i att han inte kunde hitta den typ av frukt som han sökte. "Jag dör," Tom kraxade.

Detta är ett exempel på en av de variationer: det finns ingen adverb, och ordvitsen är synonym för "sa". Synonymen väljs både därför att kraxa som en synonym för att dö, och eftersom Tom förlorar rösten liksom hans liv, så en beskrivning av hur han talar är apt för den situation han beskriver sig själv som i.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.